Followers

Friday, May 11, 2012

Video Khas Majlis Perkahwinan ummie nadia & Syamir

Assalammualaikum semua...^_^
jom layan Video khas buat ummi nadia...^_^

Video Khas Majlis Perkahwinan Zura & Syahrul

Assalammualaikum semua...^_^

Mohon maaf kerana ada masalah teknikal sedikit untuk video khas Majlis Perkahwinan Zura & Syahrul dengan Ummi Nadia & Syamir...Fida postkan video dari Zura dulu ye..maaf kawan-kawan semua...^_^

hope korang enjoy...:)

Video Khas Majlis Perkahwinan Zaini & Syazfida

Assalammualaikum semua...^_^

First sekali Fida nak mintak maaf kalau ada mana-mana gambar kawan-kawan yang tidak termasuk di dalam video ini. Terdapat sedikit masalah teknikal dan gambar-gambar tersebut tidak boleh dimasukkan. Mohon maaf ye semua. Tapi Fida dan suami amat-amat menghargai kedatangan korang semua ke Majlis kami berdua. Walaupun gambar kalian semua tiada di dalam video ini tetapi itu tidak bermakna kami tidak sayang korang semua. Maaf lagi sekali ye. Kesalahan adalah tidak disengajakan. Harap dapat kemaafan dari korang semua... Love you alls...^_^

Jom layan...^_^


Thursday, May 10, 2012

Video Khas Majlis Perkahwinan Erda & Azman

Assalammualaikum semua...^_^

Ini koleksi video terakhir yang Fida buat khas buat sahabat Fida, Erda. So let's check it out...^_^


Tuesday, May 8, 2012

Perkongsian Ilmu : Apa Itu Miracle Hot Chocolate???


Assalammualaikum semua...^_^


Apa Itu Miracle Hot Chocolate

Sejenis makanan herba yang diperbuat daripada ramuan organik semulajadi,
dapat memberikan anda kesan ajaib yang di luar jangkaan.
MENGAPA IA DIANGGAP SUATU MUKJIZAT?
Jika anda mengidami pinggang yang ramping dan perut yang kempis, maka anda harus menyingkirkan
lemak pada bahagian abdomen. Hakikatnya, kita semua mempunyai perut yang kempis, cuma ia
diselubungi lemak yang berlebihan.

Makanan yang kita ambil akan melalui sistem pencernaan kita, dan diserap apabila berada dalam usus kecil.
Akan tetapi, makanan, lemak, gula berlebihan dan juga minuman tidak berkhasiat seperti minuman keras, turut akan diserap dan disimpan dalam badan kita. Semua ini akan bertukar menjadi berat badan berlebihan dan mengakibatkan kegemukan. Lemak merupakan kategori makanan yang paling sukar untuk ditukar kepada sumber tenaga, melainkan ia dicernakan menjadi gliserol dan asid lemak. Jika ini berlaku, maka kadar metabolisme kita akan dipertingkatkan.

Diet bernutrisi sememangnya bukan cara yang terbaik untuk menurunkan berat badan, ini kerana kita
semua ingin menikmati kehidupan! Asalkan itu makanan kegemaran kita, tak kiralah tinggi atau rendah kandungan lemaknya, berapa lamalah kita boleh menahan nafsu?


Tetapi, dengan Miracle Hot Chocolate, ia boleh membakar lemak badan dengan berkesan dan mempertingkatkan kadar metabolisme. Ia mampu menukarkan lemak dan karbohidrat berlebihan
kepada sumber tenaga yang boleh dipergunakan, tanpa perlu berdiet atau bersenam. Keajaiban yang
anda impikan akan tercapai dalam masa 15 hari!


Kandungan:
3 gram × 10 paket


Cara pengambilan:
satu kali sehari, 1 paket sekali ( 20 to 30 min sebelum sarapan )
minum 2 to 3 litres air putih sehari


RAMUAN UTAMA:
Kaktus, serbuk koko, serbuk coklat hitam,
enzim buah-buahan (nanas, betik, epal hijau dan kacang soya),
serbuk teh hijau, daun teratai, minyak bunga merah.


Kebaikan Miracle Hot Chocolate
- Mengurangkan berat badan
- Memperbaiki warna kulit
- Melangsingkan badan
- Menegangkan kulit renggang
- Mempertingkatkan tenaga dan daya tahan
- Membolehkan perkumuhan yang lebih lancar dan menepati masa
- Mempertingkatkan kadar peleraian sel-sel lemak, menghalang lemak daripada bertimbun dalam badan



PEMBAKARAN — COKLAT HITAM, SERBUK KOKO
Kandungan antioksidan dan flavonoid yang tinggi dalam coklat hitam menjadikannya baik untuk tubuh badan manusia. Selain itu, ia mengandungi lesitin, sejenis bahan semulajadi yang boleh membakar lemak, membolehkan anda mengurangkan berat badan tanpa menyedarinya. Apa yang mengagumkan ialah, coklat hitam mempunyai rasa pahit yang boleh memuaskan keperluan manusia. Ia tidak akan menaikkan paras glukosa dalam darah, malah membantu mengurangkan kandungan lemak dalam badan dengan menghapuskan nafsu makan anda. Koko pula merupakan sejenis asid lemak pejal yang baik. Ia boleh melambatkan penhadaman anda, menjadikan anda berasa kenyang lebih lama. 


PENGUNCIAN — KAKTUS, DAUN TERATAI
Kaktus dan daun teratai merupakan senjata paling berguna dalam memerangi kegemukan kerana kedua-dua bahan ini mencegah paras glukosa dalam badan daripada naik turun. Bahan-bahan ini boleh memecahkan lemak dalam badan manusia dengan cepat. Selain itu, bahan-bahan ini mempercepatkan kadar peleraian lemak dalam badan, dan menghalang pecahan lemak daripada diserap oleh usus kecil ke dalam sistem badan kita. 

PENDORONG — MINYAK BUNGA MERAH
Bagi orang dewasa yang ingin mengurangkan berat badan, minyak bunga merah merupakan satu bahan yang penting kerana ia membakar lemak dan menghalang penyimpanan lemak dalam badan manusia. Oleh kerana bunga merah mengandungi asid linolik, ia membolehkan anda mengurangkan saiz baju anda dalam masa yang singkat.

Asid linolik dalam makanan merupakan unsur pendorong pengurangan berat badan yang paling asas. Ia boleh menghalang lemak makanan daripada bertambah atau menetap dalam badan. Ternyata, kajian selama 25 tahun dan sebanyak 600 laporan saintifik membuktikan bahawa asid linolik mampu mengurangkan sebanyak 20% jisim badan anda dalam masa 12 minggu! Kesan pelangsingan badan ketara yang dibawa oleh asid linolik telah menjadikannya berita hangat dalam WebMD, CNN, CBS dan Today Show. Ini merupakan satu pengiktirafan yang tidak boleh dinafikan.

Profesor Martha Belury daripada Universiti St. Ohio di Amerika Syarikat telah menyatakan bahawa lemak pada bahagian perut manusia boleh dikurangkan walaupun tanpa bersenam.
KEBAIKAN — ENZIM BUAH-BUAHAN, SERBUK TEH HIJAU
Teh hijau mengandungi kepekatan polifenol yang tinggi. Ia boleh mempercepatkan kadar metabolisme, meningkatkan kadar pengoksidaan lemak, menukarkan lemak berlebihan kepada tenaga, menstabilkan
paras glukosa dalam darah, serta membakar kalori. Selain itu, ia juga membantu mempertingkatkan
antibodi badan kita.

Enzim buah-buahan pula adalah sesuatu yang amat penting kepada sistem pencernaan, kerana ia membantu menukarkan makanan yang belum dihadam kepada bahan nutrien. Selain itu, ia membantu mengekalkan bendalir badan serta menyeimbangkan kadar pH badan kita. Enzim memastikan badan kita menghadam secara bersesuaian, serta mencegah nafsu makan kita.

Sijil:

Consumable to vegetarians – Organic and natural berry extract formula
Quality assurance – quality control in-house to ensure that raw materials and finished products to maintain strict standards and tests
Approved by Food Control Authority of Malaysia and obtain (KKM)
The most advanced technology research and development – with high concentration of 1:20 extraction and nano-technology
Advanced production technology – approved by the Ministry of Health Malaysia Good Manufacturing Practice (GMP)
Approved by USDA Organic Control Board of the United States
Approved by Australia Bureau Bio-organic

Perhatian:
wanita hamil, wanita yang sedang menyusu, wanita dalam tempoh haid,
pesakit kardiovaskular, pesakit angin ahmar tidak boleh mengambil produk ini.
Kepada mereka yang sedang mengambil sebarang ubat atau menjalani sebarang rawatan,
sila mendapatkan nasihat doktor anda dulu sebelum mengambil produk ini.



Storage:
Simpan di tempat yang tak panas, kering dan gelap.

Shelf life:
24 bulan

Wednesday, May 2, 2012

Majlis Perkahwinan Syazfida & Zaini - 10 & 11 Mac 2012 : Sanding & Outdoor Sanding

Assalammualaikum semua...^_^

Satu hari ni je Fida dah postkan tiga entry termasuk entry yang ini....:) cadangnya memang nak jadikan satu je entry tapi memandangkan gambar sanding ni terlalu banyak so terpaksa separate kan lah...harap korang lebih selesa macam ni...^_^

Selamat menjamu mata anda ye....Kalau tuan gambar tidak secantik yang anda mahukan, harapnya kualiti gambar itu cantik di mata anda...^_^ selamat semua....:)
































































semoga bertemu lagi...^_^




s a y o n a r a !!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...