Followers

Monday, June 23, 2014

Suami "Konvo" Maritim di AMSAS, Kuantan Part III

Assalammualaikum 


Ok, kita masih lagi dalam mood "konvo" suami but kali ni kita nak pergi makan angin sikit...ehehhehe 

ok pagi Ahad tu kami semua check-out then teruskan perjalanan ke Putrajaya. Tapi sebelum tu, kami singgah beriadah tengok Gajah dulu di Kuala Gandah, Lanchang, Temerloh, Pahang. Cuaca masa tu memang panas terik. Habis make up mak uollsss...:) hehehe takdelah, main-main je...:) 

Perjalanan kami dari Balok, Kuantan mengambil masa lebih kurang 2 jam lebih jugaklah nak sampai kat sini. Yelah jalan nak masuk dalam pon boleh tahan jauh jugak...:) Tapi tak sabar nak tengok Gajah...lagi-lagi bawak Zafran kan...mesti dia suka nanti...:)

Nak masuk kena bayar tiket kalau tak silap Fida...lame dah kan sampai lupa terus...hahahha nanti korang google jelah ye berapa bayarannya...:)

ok, time for the picture...:) layannnn...:)


















Habis sudah cerita pasal "konvo" suami...tunggu untuk cerita lain pulak k...:) till then, see you soon...:)



s a y o n a r a !!!





Saturday, June 21, 2014

Suami "Konvo" Maritim di AMSAS, Kuantan Part II


Assalammualaikum semua,


Jumpa lagi kita, entry hari ni masih lagi berkisar aktiviti "konvo" suami...So let's get started...:) hehehe dah macam Rosanna Pansino kat Nerdy Nummies pulak...hehehe ok saja nak promote, tu rancangan masakan kegemaran Fida tau....love it...jangan lupa tengok kat laman youtube ok...^-^ disiarkan setiap hari selasa...:) melalut cerita lain pulak...ehehhe sori gang...:)

Ok, hari ni Fida nak update pasal hari kejadian sebenar kejadian "konvo" yeayyy I'm proud by being his wife....Love him so much...jangan ada yang nak termuntah hijau pulak dah lah ye...hehehe saje nak express love kat sini...^-^


Pagi-pagi lagi kami dah bangun and bersiap apa yang patut sebab nak kena check-out terus then pergi ke AMSAS. Keluarga mertua Fida sampai dari Putrajaya, Labu, Klang & Besut malam tadi. So pagi ni kami gerak 4 buah kereta. Tapi pagi tu hujan turun lebat sangat, so majlis terpaksa dilewatkan sedikit sampailah hujan reda...sementara nak tunggu hujan reda kami pun ambil gambar la...:) jom layan kejap....










Bila hujan reda je suami terus ke padang kawad untuk upacara seterusnya...:)






Lepas tu, kami terus pergi makan di dewan. tapi cuma Fida dengan mak mertua je yang boleh masuk dewan, yang lain tu dapat makan di khemah yang disediakan. Tapi agaknya family kami ni memang bertuah, so dorang semua dapat makan dalam dewan makan asrama lelaki sebab banyak makanan lebih...so, tak perlu nak jalan jauh...hehehe Alhamdulillah...:) semuanya dipermudahkan...:) ok, layan gambar ni kejap... ^-^



Lepas dah selesai semua aktiviti kami check-in kat homestay area Balok, Kuantan. Terpaksa bermalam kat sini sebab suami masih ada dinner perpisahan malam nanti...:) so kami berehat kat homestay jelah untuk hari ni...:)

sambung esok pulak ye...:)




s a y o n a r a !!!




Friday, June 20, 2014

Suami "Konvo" Maritim di AMSAS, Kuantan Part I


Assalammualaikum semua,

Entry pagi ni dah "backdated" tau, harap korang tak kisah lah ye sebab banyak sangat dah "missed" update entry. Sebab banyak sangat dan Fida pon tak tau yang mana satu nak didahulukan so, Fida nak share pasal suami Fida lah. 

Selepas 9 bulan ditinggalkan dengan anak dan emak Fida, yes!!!! akhirnya masa untuk suami balik ke rumah....:) seronok dia tu susah nak digambarkan...wahhh hehehhe yelah suami nak balik kan, siapa yang tak eksaited...^-^ ok, cerita ni berlaku hujung bulan Mac yang lalu,  di mana suami Fida telah menjalani Latihan Maritim di Pusat Latihan Akademi Maritim Sultan Ahmad Shah (AMSAS), Kuantan, Pahang semenjak 11 Jun 2013 lagi. So, sekarang adalah masa untuk bolehlah dikatakan "konvo" jugak...ehehhehe

Tarikh "Konvo" 29 Mac tapi Fida dah gerak ke Kuantan 28 Mac pagi lagi dah dengan mak, Zafran dan kak Fida yang duduk kat Subang tu dengan anak dia. Fida gerak dari Selayang, rumah kakak Fida yang sulung jam 8.00 am, perjalanan kami ambil masa 4 jam, sebab bawa BLM je so tak boleh nak laju-laju...kikikiki 80km/j je Fida bawak tau...hahahha baik sangat...:)

then waktu nak check-in lambat lagi dalam jam 2.00 pm, so Fida singgah Giant Kuantan dulu shopping barang makanan sikit...so layan gambar kat giant ni kejap k...:)










So, lepas tu kami terus check-in kat Annexe Rest House, Kuantan. Harga murah je untuk 1 malam RM90. Not bad la kan? hehehe tapi terlupa nak ambil gambar Annexe tulah, so layan gambar budak kecik berdua ni main-main dalam bilik jelah ye...:)







Gambar ni sementara tunggu suami bawa kami pergi makan kat Tanjung Lumpur. Nak pergi Ana Ikan Bakar tapi Full House la, so kami bertukar arah kat tempat Fida selalu makan masa belajar kat sini dulu...:) tapi lupa pulak nama kedai tu...ehehhe tapi berhadapan dengan Kedai Gelas Besar tulah...:) jom layan...






Habis makan kitaorang pon balik rest house lah nak tidur sebab esok nak kena bangun awal. Suami lepas hantar kami terus balik ke AMSAS sebab ada aktiviti kat sana...:) Setakat ni dulu untuk entry part I kali ni...Kita sambung esok pulak ok...:)

sehingga ketemu lagi.... ^-^




s a y o n a r a !!!




Thursday, June 19, 2014

Wednesday, June 18, 2014

Bersawang Dah Blog Saya :P

Assalammualaikum semua...


wah...rasanya dah terlalu lama sangat dah ni Fida hilangkan jejak kat blog ni...baru jenguk ni tengok-tengok banyaknya sawang..nak kene ambil penyapu lidi ni nak bagi sapu bersih sawang hok mana ada ni...hehhehehe

rindunye dengan blog ni..kenapalah asyik busy je memanjang sekarang ni...kalau tak ke kursus mesti dating dengan gang selatan 007 ni je...adoiii...mentang-mentang lah bos dah nak bersara wajib ni...dah macam Fida pulak nak ikut bersara sekali...kikikikiki

Kalau ikutkan memang banyak sangat benda nak diceritakan kat sini...maaf kalau entry lepas ni semuanya dah back dated tau...hahhaha

tapi hari ni Fida tak sempat lah nak update bagai tu sebab gambar semua ada dalam phone lagi...facebook plak tak boleh buka ni...tah ape plak la masalahnya...so hanya kata-kata jelah yang mampu diucapkan...chewahhh...hahhahaha

oklah...moga kita ketemu lagi ok...sayang korang...n jangan lupa tengok Drama TV3 petang ni tau di Slot Akasia..."Kerana Terpaksa Aku Relakan"...Zen oh Zen...wahhh pengsan...hahhahha

bye...:P



s a y o n a r a !!!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...