Followers

Tuesday, November 30, 2010

ASMARA again n again!!!

huhuhuhu....
sedih tol cite ASMARA tadi.....
aq tggal sorang2 plak tu kat umah...
memang sedap la keluarkan air mata tanpa segan dan silunye lagik...
yeahhhh....hahahahha
memang la Melati akhirnya bersatu jugak ngan ASMARA...
tapi kesian kat Zaliya kan?
50-50 je harapan tuk hidup....
n kesian kat ASMARA jugak...
sebab die smpi skunk xtau yang Zaliya masih hidup....
Apa agaknya tindakan ASMARA kalau die tau yang Zaliya masih hidup???
agak2 korang la kan...
die marah tak kat papa Zaliya tu?

tp ok what...
sebab kak Tria dah xmarah2 xtentu pasal
n xcari salah ASMARA lagi dah
sebab die tau sume tu berpunca dari salah keluarga die sendiri
ASMARA dah banyak bekorban
tuk jaga maruah keluarga diorang...
Tria patut bersyukur....

Bab Raziq aq memang suke...
selayaknya die dapat balasan cmtu...
suke2 hati je nak amik nyawa manusia laen...
eee...geram tol aq ngan Raziq nih....
tp ok la...watak die menjadi la kan?
sebab aq marah n geram sgt2...
hehehhe
good actor...:)

hehehehe...
nampak sgt aq ni fanatik Drama ASMARA ni kan???
ni antara best drama bagi aq...
superb la..
sayang ASMARA...
hahhaha...boley x cmtu???

klah...aq dah ngantok ni...
esok keje g kan...
jupe g....
love u olsss...:)




s a y o n a r a !!!

Last Episod ASMARA tonite!!!!

Hai semua....
huhuhuhu
aq ni jarang2 gak kan update....
orang bz lah katekan...nak wat cmne kan???
hahahahhahahha
'x baik bongkak2 tau cik Syazfida....BerDOSA...Tuhan marah.....ish...ish...ish...'
(smbil tergeleng2 kepala yang dh memang teleng...hahahahha)

aq ingat kan ari ni aq nak cite sket sal drama kesukaan ramai...
aq yakin sangat la drama ni memang dapat rating yang sangat2 tinggi kan???
sape setuju ngan aq...sila angkat ibu jari kaki...hahhahahah
k lah...aq ni kalau xmengarut lam ni memang xsah la...
bukan aq la namenye tu kan? hehehhehe

sape kat cni tengok ASMARA?
haaa...baik korang ngaku...kalau x aq sumpah jadi Putera Katak...hahahhaha

aq ni antara peminat setia drama ASMARA ni....
faveret aq tiap2 malam selasa...ke selasa malam ek?
aq konpius tol ngan 2 ungkapan nih...hehhehe
beselah orang xbrape pro...memang cmni kann??


sini aq sediakan skali sinopsis drama ni... :


Drama ASMARA mengisahkan Zaliya (Faezah Elai) yang terlanjur dengan teman lelakinya, Raziq (Nazim Othman) sehingga mengandungkan anak luar nikah.

Bagi menutup malu, ayah Zaliya, Sahlan meminta Malik membenarkan anaknya, Asmara (Shaz Jazle) mengahwini Zaliya kerana Malik (Mustapha Kamal) pernah berjanji untuk membalas hutang nyawanya. Malik yang tidak mengetahui tentang kehamilan Zaliya telah meminta Asmara menunaikan janjinya kepada bapa Zaliya. Walaupun keberatan dan mengenali perangai buruk Zaliya yang sekolej dengannya, Asmara terpaksa setuju dan melupakan perasaan hatinya dengan rakan baiknya Melati (Faralyna).

Pada malam pertama perkahwinan, Zaliya telah membongkar rahsianya malah dia juga memberitahu Asmara bahawa mereka hanya perlu berlakon dan akan meneruskan kehidupan masing-masing seperti biasa.
Asmara yang mengetahui cerita sebenar Zaliya merasa tertipu dan marah kerana dijadikan Pak Sanggup oleh bapanya sendiri dek kerana terhutang nyawa. Zaliya pula tidak puas hati kerana dijodohkan dengan Asmara dan sering mencari salah Asmara dan minta diceraikan. Asmara akur dengan permintaan Zaliya dan akan menceraikannya selepas dia melahirkan anak.

Zaliya terpaksa menangguhkan pembelajarannya di kolej kerana kandungannya semakin membesar. Sahlan bimbang jika rakan-rakan perniagaan akan mengetahui tentang Zaliya telah mengurung Zaliya di rumah. Walaupun tidak mencintai Zaliya, Asmara telah bertindak untuk melindunginya dan berpindah keluar daripada rumah Sahlan.



Asmara telah memikul tanggungjawabnya sebagai seorang suami dan berusaha untuk menjaga keperluan harian Zaliya yang sedang sarat mengandung. Zaliya mula berbaik-baik dengan Asmara dan jarang sekali bergaduh dengannya kerana Zaliya banyak bergantung kepada Asmara.

Raziq pula berasa tidak puas hati kerana Zaliya tidak mengugurkan anaknya dan telah merancang sesuatu untuk membunuh Zaliya dan anaknya. Apakah yang akan terjadi dan adakah Zaliya dan anaknya akan selamat? Adakah bunga-bunga cinta akan mekar di hati Asmara dan Zaliya? Bagaimana pula dengan nasib Melati? Saksikan konfik cinta mereka.

hehehhe
tapi kan korang...
malam ni dah EPISOD AKHIR la...
boley x kalau ASMARA ni xabes2??? hehehhe
sebab jalan cite die best la...macam CHINTA....
n skunk ni the latest drama....DIA ATILIA....
wahhh rambang mata sorang2 ek?
aq pon pening....
bnyk tol cite skunk ni...
sumenye berkualiti...
katakan YES pada drama melayu...hehhehe
wahhh berkempen plak kau ye cik Syazfida...:)


Friday, November 26, 2010

cEriTerA......

Salam semua...
aq ni tidak lah pandai sangat dalam penulisan nih...
kadang2 tu ade jugak lah kate2 yang macam budak kecik cket...
minta di maafkan ye...:)


ok...rasenye dah 3 hari aq xupdate bolg nih kan? beselah orang tengah bz la katakan...mengalahkan PM...wahhh....nak jugakkk....hehehe gurau2 di pagi hari... bz yang dimaksudkan tu beselah...ape lagi kalau bukan latihan tarian cuti2 1Malaysia kan....tahun ni bolehlah dikatakan tahun paling BZ Miss PeGaSUsLadY08 tau...


smalam aq pegi Hospital Pusrawi coz anak sdare aq Dhiya Balqis Nadhira kne ''suspect'' (wahhh dah macam wat kesalahan jenayah je...hahahhaha) Virus Usus....huhuhu cian tengok adek (panggilan aq utk balqis) smalam....die yg memang kurus bertambah kurus...n paling xbest tu...xbermaya.....time doktor nak cucuk jarum nak wt msuk air dalam badan tu pon die xmerengek2...besenye die mesti lawan gak...paling xpun nanges...ni tak...die redha je smbil peluk ibu die...huhuhu saba ye adek...xsanggup rase mak su nak tengok adek cmtu....


skunk ni adek still kat ospital g...aq xtau la bile plak aq bley g tgok adek tu....smalam pon aq angkut kakak n abang ipar aq skali kat Slayang...huhuhu dah la jalan jem (bukan jem yang korang sapu kat roti yang memang sedap la kalau dimakan di waktu lapar...wahhh tringin plak...hahhahahha...) ....kete kalau auto xpe jugak...memang menggugat keimanan...saket kaki aq dok men "clush" je....ghupe2 nye ade xcdent la...dua kejadian g tau.... patot la jem sakan....start tol Sg Besi smpi lepas siket dari simpang Parlimen tu (tapi ade gak la yang lancar siket)...huhuhuhu saket wei...lame tol aq stuck kat ctu je...buang mase aq yang emas nih...hahahhahaha....nsb bek balek Putrajaya dah xjem...korang bayangkan Slayang ke Putrajaya bese aq bawak sejam gak la nak smpi...tp smalam aq gerak dr Slayang kol 11.05 malam n aq smpi Putrajaya 11.35 malam...hahahhaha ley bayang x aq bawak kete cm Shumaker? hahahhahhahahaha


aq ni kalau xmelalut memang xsah...hahhahaha n of kos lah aq nak korang sume tgok pic2 best kan...hahhaha (best ke?????).....tet......:)




nak mate mcm tu bley tak?!




spek mate aq dh kene pijak ngan anak sdare...hehehe so gayekan je ngan spek Zura...hehehhe




Tanda sayang saya pada anda semua....:)




kat opis pon sempat g posing...hahahha




special from...ehem.....hahahhaha



Monday, November 22, 2010

hUjuNG miNGgu yaNG amAT meNYerONokkAN

20 November 2010 ( Sabtu)


6.15 pagi - aq bangun tdo...cm bese la kan menunaikan apa2 yang patot n wajib seperti biasa.....coz aq ade 'date' ari ni...hehehehe wahhh cm best je bunyinye kan...ekekeke
7.35 pagi - aq dah berada di tempat nak 'date' nih...Latihan Tarian 1Malaysia la...:) wakil JPM.....kat padang Presint 16...dekat je ngan Alamanda tu....bersebelahan dengan Petronas P16...korang yang duk Putrajaya kompem tau punye lah...hehehhe macam2 ktorang buat tau...best sgt...sbelum mulakan tarian tu kan...ktorang wt senam tari dulu....memang best...kalau korang nak tau menari ni memang faveret aq...dari dulu lagi...lagi2 tradisional punye....tp aq xla pro mane...skadar tuk suke2...ilangkan tensen keje...:)
10.30 pagi - aq balik umah la...tp siap tapau nasi lemak kat food court P16 ni la...dua bungkus lagi...tp bukan tuk aq sorang je...tuk dak umah aq.....Ummi Nadia...:) sampai je umah aq pon dengan lahapnye trus je melantak nasi lemak yang aq beli td tu n terbaring kekenyangan...hahhaha dah cm buaya bergelimpangan depan tv...hahhaha xsnonoh tol anak dara nih...hehhehe
11.45 pagi - member aq ajak g 'Giant' kat Seri Kembangan sebab nak beli barang2 nak wat Yong Tau Fu....haha amacam...selera aq ngan dak umah aq? besau kan? hahha mane la xtembam cm tong dram....hahhaha aq trus g mandi n siap ala2 kadar je...yelah bukan nak g datim kan...hehhehe...k lah kite trus pada agenda je k....ktorang memang blanje besau la tuk wat makanan tu punya pasal..mane tak nye...amik macam2 barang...hehehehe
1.15 petang - aq sampai umah je masing2 trus g solat dlu n pastu g masak ape yang patot...kalau korang nak tau...member aq ni memang pandai masak...aq memang suke ape je yang die masak...hehhe ni dah kali kedua die wat yong tau fu tuk aq...hahahhaha betol!! aq xtipu punye...:) nak di jadikan cerita...ktorang ni lepas makan, makan lagi, pas makan pon makan lagi...hehehhe makan depan tv plak tu...mak aq kalau tau tu memang kene bambu la...hahahhaha yelah makan depan tv kan melekakan...hajatnye nak merasa je tp terlebey plak merasa...hahhahahahahaha so keje ktorang satu hari tu memang makan je sampai kembong perot...hahahaha
+/- 8.00 malam - Erdaliana sampai umah dari Jerangau, Terengganu....dia bawak balik kepok lekor...huhuhu aq rase korang pon tau aq ngan ummi wat ape kan ngan kepok tu...hahahhha...goreng pastu makan...kihkihkih sambil tengok Berita TV3 n Mari Menari....memang best la idup aq satu hari di hujung minggu tu... MAKAN je kejenye...:)


klah aq penat dah cerita sal aq...ape kata korang layan lagu Shahir nih je la ye...:) tetiba rase nak nyanyi plak...hehehhe






s a y o n a r a !!

Thursday, November 18, 2010

kebosaNan meLanDa

bosan giler kot korang aq duk ofis ari ni....
kalau stakat nak kne rekod surat je ape barang????
adoyaiiii.....xde keje ni yang malas ni...xbest...
dah la orang kurang kat ofis nih...
boleh bilang je ngan jari...yang len sume cuti raya lagi....
bosannye la....

dari td g dah keje aq dok ngadap PC...tp xtau ape yang aq nak buat
abis segala macam resipi aq terjah kat tenet ni....tp xpro2 jugak...hahahhahaha
FB lak kne block kt opis aq nih...silap tol aq xbawak laptop aq td.....
bos ade je tu lam bilik die tp cm xde bos je...sunyi sepi je die kat dalam tu.....
esok lagi bosan....
tinggal aq, Kak Nani, Safuan, Cik Lee, Kak Gee n Abang Amir je kt atas nih...

Paper lak sume aq dh khatamkan pagi td g dah....
wahhh cm banyak je ilmu lam pale aq skunk ni....hahahhaha
xde cite mende pon...banyak sal korban je...:)
best2...yang tu aq suke...hhehhehhe

aq xtau dah la nak tulis ape...so aq bagi korang layan picture kakak2 n abang2 ofis aq je lah ye...:)

 telur goreng....sempat g posing tu...hahahha
( Kak Nani termalu2 plak kt sbelah...hahahha)

Geng2 Aras 7...hehehe

handset kesayanganku....bersama bear dr org teristimewa...:)

 wahhh...posing xnak kalah...:)

hehehe ade gak yang nyibuk kat blakang tu....

P.A. Dato' KP BHEUU ngan Pembantu PUU...

Ini lah Ibu2 Hot n Sportim...:)

Jejaka tampan di Aras 7...perempuan tu sekadar hiasan k...hahhahaha

ex bosses yang very2 the sportim tau...sayang diorang ni...harap berjumpa lagi...:)
tq to Pn Rozie n Pn Salmah...:)

suke pic nih....:)

the hot's papa...hahahahha


**p/s : semua gambar2 di atas n dalam entry sebelum2nya adalah hak cipta terpelihara n belong to PeGaSUsLadY08...Jangan di ambil sesuka hati okeyyy....:)

Tuesday, November 16, 2010

sElaMaT hArI rAyA aIdiLaDha


ade kaitan ke ek pic ni ngan entry aq? heheheheh bedal je lah...:)

Salam aidiladha kepada semua......
Dikesempatan ini ingin saya menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf jika ada terkasar bahasa, terkhilaf perbuatan, tersinggung kata...mohon dimaafkan....

Saya juga ingin mengucapkan Takziah kepada keluarga 22 Jemaah Haji yang meninggal di Mekah semalam.....marilah kita sama2 sedekahkan bacaan Ummul Kitab Al-Fatihah...................................


Amin.....

******************************~~~~~~~~~~~~~~~*********************************

Baiklah...berbalik kepada tujuan asal entry kali ni....
kepada mak dan abah saya, Puan Rubiah & Encik Abdullah Sani.........adik mintak ampun dan maaf sebab xdapat balik beraya di kampung atas sebab perkhidmatan....ni dah kali kedua adik xdapat beraya haji dengan mak abah...1st dlu time kat PLKN tahun 2006...

Sedey sangat rase...sebab tinggal berdua je ngan ZURA nanti...budak2 yang lain semuanya balik beraya kat kampung halaman...xpelah Zura...t kite datim same2 k...hahahahahaha...esok jom pegi raya...yeahhhhh!!!!

Persiapan raya :

1) Rumah dah kemas ( tq to all budak rumahku....sebab rumah tu dah kemas n dah boley beraya la kite Zura...hehheehhhehee)

2) Baju raye xde la pulak...hehehe cmne ni ek? pakai je la baju keje yang ade....kihkihkihkih

3) Sape nak datang beraya tu maaf la ye...tiada sebarang jenis makanan yang disediakan...hahahahha sori ye...terlebey pulak...hehehehhe

4) Minyak kereta dah penuh.....dah boley berjalan2 la esok...JOM RAYE!!!!!

hehhehe Dalam rindu mak & abah....tp still eppy sebab ni 1st time nak beraya kat 'Kampung Putrajaya'....hehhehehe

Korang punye Persiapan raye cmne ek? mesti best kan...tapi tulah....Raya Haji ni yang meriahnye area Pantai Timur je kan...kalau belah2 selatan, tengah2 n Utara ni kurang cket kot...:) ape2 pon aq nak wish jugak....

sElaMat HarI rAya aIdiLaDha kepada Semua Umat IsLam di SelUruH DuniA.....
peace no war...;)

Assalammualaikum.....

Saturday, November 13, 2010

SAhAbaT SeJAtiKu

Salam semua ......
hmmm ...agak2 nye ape story yang aq nak citer hari ni ek?
hehehehhe
yes...aq ade idea ...:)


hari ni aq nak citer sal dak2 umah aq yang sangat2 sporting n cool.....
aq duk 5 orang je satu Umah
diorang ni sume baik2 blake ...
sumenye satu kepala je
ape kate orang tu ... senang nak bawak berbincang.....
aq kenal diorang ni sume time blaja kat  POLISAS g dah.... ktorang amek Kos Kosmetiksss ... oopssss salah taip plak hehhehe Diploma Sains Kesetiausahaan ktorang dlu satu kelas je .... .... tp time tu yang ironiknye ktorang xdela rapat sangat cm skunk ni...hehhehehe ... siap ade kate aq ni sombong la time blaja dlu2...hehehhe... tp bile dh keje nih lain plak la...lagi2 dah duk satu umah... rupe2nye baik2 blaka ... bak kata pepatah tu ...TAK KENAL MAKA TAK CINTA...... hehehhe

Nama best frens aq ni sume cantik2 ...secantik orangnye jugak....:) xtipu.....nanti aq bg korang tgok k. ...:) ok the 1st one Mazura bt Mohamad, pastu NorErdaliana bt Mohd Saufi, Norhazlia bt Ismail n last sekali Ummi Nadia bt Abdullah..... 3 yang pertama tu masih belum berkahwin ... tapi yang last tu dah tutup buku dah...hehehhe...dah kawen baru2 ni 23 Oktober 2010...:) tapi yang belum kawen tu kene tnye sendiri la dah berpunye ke belom ye...hehehehhe...
K lah ... aq ni membebel je kejenye dari tadi kan? Klah kite terus je pada gambar k ......:)

Dari Kiri: Erda, Leeya n Zura

bergediks time, yeah!

Zura Wif me!

Depan sekali tu lah Ummi .... ni mase belon udara panas tahun 2009 ...time nih sume xde kete g...hehehe ... sanggup tu nek bas n jalan kaki semata2 nak g sini ... hehehhehe (Cik Zura the photographer)

ni la best frens aq ... Sayang korang sume ...:)

i-City, Shah Alam ..:)

hehehe ... mcm dalam penjara ...:)

Hazlia Ismail ... comel kan??? ...:) macam baby...die ni lak keje kat Akauntan Negara...:)

ni ErdaLiana Mohd Saufi ... the very strong gurl...:) sebab tu die keje kat KBS ptrjaya...:)

Mazura Mohamad ... cute x??? keje kat NATC, MOA kat ptrjaya hehehe

ni Ummi...cantik kan? Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat ye cayam Ku..:)...ni plak orang kuat JPA Cyberjaya...


klah...smpi sini je k...


s a y o n a r a !!!!

Thursday, November 11, 2010

Ape CeRitA????

Hai semua....Blogger2 or Silent Readers (ooppsss...ade ke ek?? hehehe)
Hari ni aq xtau la nape aq ase eppy sgt2...heheh boley x aq ade perasaan cmtu?
tp kan korang, aq ingat nak bincangkan tentang ni la....

Kenapa Kita Akan Rasa Eppy Pada Satu Saat Yang Kadang-kadang Kite Pon xtau Ape Sebabnye??

haaa cmne tu ek nak jawab??? hehehehe
tah aq pon pening nak jawab soalan tu...padahal satu ayat je kan? tapi jawapannye akan memberikan kesan yang berbeza kepada orang yang berbeza....hahahha ape la yang aq mengarut nih...hehhehe

So aq tinggalkan soalan ni pada korang je la ek...Tolong bincangkan atau topic ni ley wat tajuk tuk thesis korang ke kan...hehehhe (gurau jer....)

Hidup ni xkan eppy kalau xde gurauan...xkan ceria hidup kite andainye kita tidak tahu untuk bergurau...
Bergurau pon boleh jadi awet muda tau...yelah kita kalau bergurau ade x muke ketat je...senyum pon susah? ade ke? xde kan?

sekurang2nya kita akan tersenyum la jugak...paling best ade yang ketawa terbahak-bahak tau siap terguling-guling atas rumput ala-ala hindustan gitu....hahahhaha...

haa tu dia...bila kita ketawa muka kita lambat la kedutnya...ni kalau muka ketat...adoyaiiii kedut seribu terus nampak...betol kan? sape sokong aq? hehehhe sape sokong aq blanje makan kat Selera Ramai Singgang tapi korang bayar...hahhahahaha...

Penat dh aq ni, asik gelak je kejenye kan dari td...mesti korang pelik ape motif entry kali ni...hhehhe
jawapannya...teng teng teng.....??????????????



**************************************


AKU PON TAK TAU....
HAHAHAHAHAHAHA.................
tet..........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...