Followers

Tuesday, July 12, 2011

Hari Bersejarah 11.06.11

Bermulanya saat perkenalan melalui laman sesawang MukaBuku..sekadar bertegur sapa & tidak pernah terfikir untuk sesebuah hubungan yang lebih serius...yelah ramai yang kata perkenalan dengan laman sosial ni xkekal lame....so takut la jugak...so dah tetapkan dalam hati ni just nak kawan2 je...ape kate orang tu...berkawan biar beribu...tapi berkasih sayang & bercinta biar satu kan?? wahhh gitu...:)

Pertama kali keluar, Fida rasa satu perasaan yang sukar nak digambarkan...mungkin boleh dikatakan perasaan selamat kot...:) First datim...wahh...datim gitu...kihkihkih...first ktorg pegi tengok wayang...tapi cite ape pon Fida xbrape nak ingat dah...hahahaha biasalah dah setahun lebih peristiwa tu berlaku...:) n then esoknya ktorang g mandi manda kat Air Terjun Ulu Yam, Selangor...bukan berdua je tau...tapi berempat...:) tempat ni memang cantik....lepas hari tu ktorang ade datang lagi...tapi kali ni En. Hati kena join adik beradik fida g berkelah kat tempat yang sama jugak...wahhh...sooo sweet kan...hehehehhe siap ade BBQ lagi tau hehehe...ok kita lupakan pasal tu kejap...kita terus pada yang lain ok...:)

En. Hati Fida ni orangnya berasal dari Besut, Terengganu..tapi pertuturan dia dah lebih kepada dialek Kelantan....:) mula-mula kenal dulu memang xbrape nak paham la En. Hati cakap ape....hihihihi sampai kadang2 tu senyum je...konon2 paham la...skali En. Hati tanye....trus Fida buat muka blurr...hahahahha kantoi sudah....:) time tu malunya bukan main lagi...yelah baru2 kenal....:) tapi sekarang ni dah paham la cket2 ape yang En. Hati slalu nak sampaikan...cuma nak bercakap tu xlah lagi kot...memang xpandai2 lagi...tapi kalau cakap ganu tu boleh la dari yang xboleh...hahahahha

En. Hati sebaya je ngan Fida....tapi walaupun sebaya je, En. Hati rasional cket la dalam buat keputusan...Fida ni emo je lebih...hehehe slalu sgt kene tegur ngan En. Hati....tapi bagus lah kan...dah ade ciri2 suami bertanggungjawab...wahhh gitu...:) En. Hati ni xbanyak sangat karenah n yang paling penting xkongkong hidup Fida....that's why i Love him very much...wahhh satu pengakuan jujur di situ yea...hahahahha

Sepanjang ktorg kapel nih....banyak jugaklah aksi2 gaduh KL Gangster (hahaha xnak kalah kau kan Fida), menangis ala2 hindustan (Kabhi Kushi Kabhi Gham...Fida nak jadi Kajol lah...hehehehe), Romantik (gaya Filem Korea My Girl...hahahhaha)....tapi yang lebih banyaknye cool je...bak kata orang tu....ada tolak ansur antara satu sama lain....tapi sebenarnya En. Hati yang banyak ansurnya....Fida ni tolak je marah kat En. Hati...hahahhaha kesian kat En. Hati kan...:)

Then...satu hari tuh En. Hati menyuarakan hasratnya untuk memperisterikan Fida...wahhh...so sweettt...time tuh ingatkan die main2 je...yelah hubungan cintan xsampai setahun dah nak kawen kan?? tapi at last Fida accept gak..yelah dah sayang...mane nak cari lelaki yang betul2 tahan dengan karenah Fida nih....En. Hati je yang tahu ape yang Fida suke n xsuke....walaupon xperfect....tapi tetap dicubanya sampai berjaya....mula2 bincang nak tunang n then terus nikah je...:) tapi nampak macam xsabar plak kan...hahahhaha last2 tukar plan lah....

tibalah hari2 yang ditunggu2..... 11.06.11 ..... tarikh keramat yang kami pilih untuk mengukuhkan lagi ikatan cinta ni kepada ikatan yang lebih suci sebelum bergelar suami isteri yang sah...:) Kami mengikat tali Pertunangan pada tarikh tersebut....dan Fida xsangka...En. Hati buat kejutan untuk Fida pada tarikh tersebut....

Dulu2 time datim kat alamanda bila lalu je kat depan Kedai Coklat Famous Amos tu mst Fida cakap : 
Fida : bestnye kalau dapat chocolate bouquet
En. Hati : xpayah nak membazirlah, bukan makan pon
Fida : ala xnak pon...cakap je xkan xboleh (merajuk sbenarnye...hahahhaaaa)
En. Hati : haa baguslah...dah jom jalan tempat laen plak...
Fida : (berlalu dengan perasaan sedih menggiler)

but at last...En. Hati hadiahkan 'Chocolate Bouquet' tu pada Hari Pertunangan kami...rase cam nak menangis je time tuh...yelah dah lame mintak tapi xdapat2...tapi akhirnya dapat jugak...berkat bersabar kot...:) hehehhe...makin bertambah sayang ni pada En. hati...:)

Tapi sayang sayang pon perlu ada batasnya kawan2....ingatlah ye...hidup kita ni macam roda...adakalanya di atas...adakalanya kita perlu juga berada di bawah....manusia ni xperfect....masing2 ade kekurangan & kelebihan yang perlu diterima oleh semua insan dalam dunia ni.... Manusia ni sebenarnya UNIK....jadi kita kena terima mereka SEADANYA kerana mereka juga adalah makhluk ciptaan-Nya...:)

tiba2 bagi nasihat plak kan?? hehehhe sbenarnye bukan apa...manusia ni selalu lupa...bila dah senang sikit selalu lupa pada-Nya...tidak terkecuali diri ini....Fida suka mengingatkan semua dan diri ini juga supaya buat sesuatu itu biarlah dengan Redha Alah s.w.t untuk kesenangan bukan sahaja di dunia...malah juga di akhirat kelak....

Doakan kebahagiaan Fida berkekalan dunia & akhirat ye...:) Fida akan sentiasa doakan kalian semua....jumpa lagi di ruangan yang lain...:)

*p/s : entry ini hanya tulisan semata-mata....entry akan datang Fida akan sertakan gambar2 yang berkaitan dengan entry ni ok...:) so tunggu tau...:)

s a y o n a r a!!!

5 comments:

Pakcik Botak said...

wahh....tahniah, ore besut ko? buleh make berah siye lah ni.. ore kapung Jamaluddin Helmi ketua sorak siriiiiiiiiiiiii duaaaaa.

ninest123 said...

nike air max, prada handbags, kate spade outlet, prada outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, christian louboutin outlet, ugg boots, nike outlet, louboutin outlet, ugg boots, replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, replica watches, nike air max, ray ban sunglasses, air max, chanel handbags, louboutin shoes, louis vuitton, longchamp, longchamp pas cher, polo ralph lauren outlet, nike free, longchamp outlet, burberry, nike free, louboutin, louboutin pas cher, louis vuitton, oakley sunglasses, sac longchamp, gucci outlet, uggs on sale, tiffany and co, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, cheap oakley sunglasses, tiffany jewelry, air jordan pas cher, jordan shoes, michael kors, nike roshe run, louis vuitton outlet

ninest123 said...

nike free run uk, michael kors, burberry outlet online, michael kors, hollister pas cher, coach outlet, ugg boots, ugg boots, nike air max, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, converse pas cher, north face, kate spade handbags, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, nike air max, tn pas cher, ray ban pas cher, north face, burberry, mulberry, michael kors outlet, lululemon, hermes, timberland, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors, air force, replica handbags, new balance pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, true religion outlet, hollister, michael kors outlet, nike blazer, coach purses, nike roshe, nike air max, hogan, sac guess, true religion jeans, coach outlet, ray ban uk, michael kors outlet, michael kors

ninest123 said...

north face outlet, wedding dresses, longchamp, new balance, converse, gucci, hollister, chi flat iron, ghd, soccer shoes, ferragamo shoes, baseball bats, vans shoes, valentino shoes, abercrombie and fitch, mac cosmetics, herve leger, bottega veneta, louboutin, north face outlet, nike trainers, asics running shoes, p90x workout, nike air max, birkin bag, jimmy choo shoes, nfl jerseys, vans, hollister, timberland boots, babyliss, hollister, ralph lauren, lancel, celine handbags, converse outlet, soccer jerseys, beats by dre, nike air max, insanity workout, mcm handbags, reebok shoes, ray ban, nike huarache, mont blanc, instyler, oakley, lululemon, iphone cases, nike roshe

ninest123 said...

doudoune canada goose, bottes ugg, pandora charms, juicy couture outlet, louis vuitton, canada goose outlet, louis vuitton, swarovski, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, canada goose, pandora jewelry, coach outlet, pandora jewelry, marc jacobs, karen millen, replica watches, moncler, canada goose, moncler, moncler, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, ugg,uggs,uggs canada, sac louis vuitton pas cher, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, links of london, ugg boots uk, hollister, canada goose outlet, moncler, canada goose uk, juicy couture outlet, moncler outlet, toms shoes, thomas sabo, moncler, swarovski crystal, pandora charms, louis vuitton, moncler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...