Followers

Monday, October 31, 2011

Balik Kampung Oh Balik Kampung!

29 Oktober 2011 (Sabtu)

tepat jam 3.00 pagi alarm handset aq dah berbunyi.....huhuhu mate dah segar bugar sebab memang xboleh nak tido dah then terus bangun mandi2........siap2 dulu ape yang patot. Beg memang dah kemas dari malam tadi lagi dah..so aq pon baring2 la dulu sebab kalau nak gerak awal sgt kan...baru kol 3.30 pagi...kikiki sejam lepas tu baru la aq gerak ke kampung...haaa awal x korang? hehehe xcited terlebey dah aq nih...:)

4.30 pagi tu lah aq kejut Zura Rafa & say goodbye to her...hehehhe awal gile kot aq gerak...padahal kampung xdelah jauh mane...kikiki...drive sorang2 plak tu (berani dalam takut...hehehe)...tapi sepanjang aq drive tu memang xberhenti lah dok bace ayat suci Al-Quran....takut weiii...mulut ni mmg kumat kamit je bace Ayat Kursi...:) xpe...pengalaman sume tu kan...:)

ok...then aq gerak la dari rumah kat Presint 11, Putrajaya nih...aq suke ikut Highway LEKAS...nama pon lekas so mmg cepat sampai la...tapi tol nya mmg berkali ganda lah...:) xpe...demi kampung terchenta...hehehe mungkin ade yang xtau kot cam mane nak ke Lekas nih...ok meh aq cite siket kat korang sume k...:)

aq kalau dari Presint 11 tu aq terus je la ikut Hospital Serdang tu...then aq terus sampai la aq jumpa 2 buah tol yang semuanya RM1.00....so kat situ dah abes RM2.00 aq...hahaha...ok then lepas je tol yang kedua ni...korang better ambik line kiri la...sebab simpang yang kedua korang dah kena ke kiri...senang cite korang ikut signboard Semenyih, Seremban....:)

dah masuk je simpang tu korang terus je lah sampai lah korang jumpa lagi satu tol...haa yang ni korang kene ambik tiket transit....time aq lalu LEKAS ni lah...gelap gile jalan weh...huhuhu dah la kete aq sebuah2 je kat atas jalan time tuh..yelah orang lain dok sedap tido lagi time tuh...yang aq plak sibuk lak nak balik kampung time tu...hehehehe redha je lah.....aq bawak pon slow je...dalam 80km/j je...:) haa baik x aq? hehehe cam xcaye lak bawak slow cmtu kat highway...hahahha

perjalanan ambil mase dalam 25 minit nak smpai kat tol lagi satu...so kene la kuarkan duit lagi yang dah tinggal xsberape sgt nih...kikikiki RM4.90 tau...pastu dah xtakut dah sebab dah semakin dekat dengan jalan lame...then ade 1 lagi tol sebelum tamat lebuh raya....tol RM1.90...haaa banyak x? lau aq balik ikut lebuh raya utara selatan habis dalam RM4.70 je keluar dari Bangi then turun senawang...huhuhu mmg jimat duit tapi bazir masa...hahahha xpe...LEKAS lagi best kot...:)

aq drive terus je....tepat jam 6.00 pagi aq sampai la kat Petronas Kuala Pilah...:) aq berhenti rehat2 kan badan dulu, solat subuh dulu...then jam 6.30 pagi baru la aq gerak semula....aq ingat nak isi minyak la...sebab minyak dah tinggal 1 bar je kot...huhuhuhu...tapi xboley la sebab petronas tu bukan 24 jam la...kol 7 baru die bukak...so aq malas nak tunggu then teruskan perjalanan dengan harapan sempatlah isi minyak kat Serting nanti...30 minit lepas tu aq sampai la Serting & Alhamdulillah sempat jugak...tapi dah berkelip2 jugak la meter minyak aq tuh...hahahaha

then aq rehat2 kejap dalam 10 minit baru aq gerak ke Keratong 7, Pahang...:) Alhamdulillah aq selamat sampai tepat jam 8.00 pagi...hehehe awal gile...happy nye x terkate...total sume jam perjalanan dari Putrajaya ke kampung aq ni kira2 3 jam 30 minit je...:) dekat je kan...:)

aq reaht2 kan diri & buat lah ape yang patot ngan family aq...xpayah la kot aq nak cite sume kat cni ape yang aq buat kan? hehehehe


30 Oktober 2011 (Ahad)

Keesokkan harinya...hehehe jam 6.30 pagi aq dikejutkan dengan tangan kecik...hehehe dok pukul2 manje muke aq nih nak suh Mak Su die bangun...awal gile kot budak kecik ni bangun...nama die Akif Danish...pastu boleh tersengih pulak kat aq...ni xlain xbukan keje Opah die la...suh Akif kejutkan aq bangun mandi then solat subuh...:) so aq pon bangun lah....siap2 ape yang patot...

jam 8.00 pagi aq, mak aq, kakak aq n budak kecik tu pon gerak la dari rumah ke Selancar dulu rumah mak mentua kakak aq tuh...yelah nak beraya kat Perak kan...so kene la jenguk dulu yang dekat2 nih kan...:)...perut mmg berkeroncong mintak diisi...sampai je umah mak mentua kakak aq ni ade plak kuih muih...hehehe aq pon trus je la makan...hahahha lapar wei...xsanggup nak tahan dah...yelah yang boleh drive kete aq je pon...so kene la ambik tenaga...sebab banyak agenda nak kene settle ari ni sebelum aq boley berehat kat rumah dengan amannya...:)

dalam 9.30 ktorang pon gerak la dari Selancar tu ke Putrajaya dulu sebab nak bawak mak n kakak aq tengok dulu kuarters yang aq baru dapat ni...:) tp sebelum tu singgah dulu umah lame aq kat Presint 11 nih....mandikan Akif , rehat2, n solat jamak sebab destinasi xsampai lagi nih...:) & alhamdulillah dorang suke sgt dengan bentuk rumah aq tu...:) siap ukur langsir lagi...kakak aq cukup berkenan dengan dapur umah aq tu...cantik katenye...:) then tambah lagi lah markah kat ctu...:)

lepas tu aq terus bawak family aq g makan kat RASA Alamanda....kakak aq makan Blackpepper Chicken Rice kat Claypot....aq plak mcm biasa lah Hot Plate sajian No. 1...:) kakak aq nak ABC Special plak...mak aq ni plak xnak makan ape2 katenye...(sebab die tau anak2 die ni mmg kalau makan xpenah nak habis...so die je la yang makan smpai habis makanan ktorang tu...) tapi aq tetap belikan die Cendol Ice Cream kat die...aq lak air tebu je...:) keluar dari Alamanda time tuh dah pukul 5.00 petang...

Aq singgah Kg. Nakhoda Kiri, Selayang dulu sebab nak kene ambik kakak aq lagi sorang nak bawak die g Bukit Beruntung umah acu aq (adik mak aq yang bongsu) sebab die ade buat makan2 sikit...ktorang sampai sane dah dekat maghrib...Mak Su aq masak Spagetti....memang sedap...:) Lepas Isyak baru ktorang gerak ke belakang balik ke Sg. Buaya, Rawang....haa...baru la sampai ke destinasi yang dituju...dapat la tengok ahli keluarga baru aq Aleeya Qalesya...:) then aq xlarat dah nak cite kat korang...hahahaha

aq balik smula Putrajaya malam tu jugak sampai Putrajaya jam 11.50 malam.....penat sgt....sebab seharian dalam kete je rasenye...& yang penting sekali aq sorang je yang drive...huhuhu penat sgt2...nak tercabut tulang ni rasenye...huhuhuhu tapi happening & enjoy sgt...:) tapi hari ni tetap kerja macam biasa...:)



till then
-
-
-
-
-
-
-
-
s a y o n a r a !!!

4 comments:

ninest123 said...

nike air max, prada handbags, kate spade outlet, prada outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, christian louboutin outlet, ugg boots, nike outlet, louboutin outlet, ugg boots, replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, replica watches, nike air max, ray ban sunglasses, air max, chanel handbags, louboutin shoes, louis vuitton, longchamp, longchamp pas cher, polo ralph lauren outlet, nike free, longchamp outlet, burberry, nike free, louboutin, louboutin pas cher, louis vuitton, oakley sunglasses, sac longchamp, gucci outlet, uggs on sale, tiffany and co, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, cheap oakley sunglasses, tiffany jewelry, air jordan pas cher, jordan shoes, michael kors, nike roshe run, louis vuitton outlet

ninest123 said...

nike free run uk, michael kors, burberry outlet online, michael kors, hollister pas cher, coach outlet, ugg boots, ugg boots, nike air max, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, converse pas cher, north face, kate spade handbags, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, nike air max, tn pas cher, ray ban pas cher, north face, burberry, mulberry, michael kors outlet, lululemon, hermes, timberland, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors, air force, replica handbags, new balance pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, true religion outlet, hollister, michael kors outlet, nike blazer, coach purses, nike roshe, nike air max, hogan, sac guess, true religion jeans, coach outlet, ray ban uk, michael kors outlet, michael kors

ninest123 said...

north face outlet, wedding dresses, longchamp, new balance, converse, gucci, hollister, chi flat iron, ghd, soccer shoes, ferragamo shoes, baseball bats, vans shoes, valentino shoes, abercrombie and fitch, mac cosmetics, herve leger, bottega veneta, louboutin, north face outlet, nike trainers, asics running shoes, p90x workout, nike air max, birkin bag, jimmy choo shoes, nfl jerseys, vans, hollister, timberland boots, babyliss, hollister, ralph lauren, lancel, celine handbags, converse outlet, soccer jerseys, beats by dre, nike air max, insanity workout, mcm handbags, reebok shoes, ray ban, nike huarache, mont blanc, instyler, oakley, lululemon, iphone cases, nike roshe

ninest123 said...

doudoune canada goose, bottes ugg, pandora charms, juicy couture outlet, louis vuitton, canada goose outlet, louis vuitton, swarovski, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, canada goose, pandora jewelry, coach outlet, pandora jewelry, marc jacobs, karen millen, replica watches, moncler, canada goose, moncler, moncler, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, ugg,uggs,uggs canada, sac louis vuitton pas cher, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, links of london, ugg boots uk, hollister, canada goose outlet, moncler, canada goose uk, juicy couture outlet, moncler outlet, toms shoes, thomas sabo, moncler, swarovski crystal, pandora charms, louis vuitton, moncler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...