Followers

Wednesday, January 16, 2013

Senarai Pengasuh di Putrajaya


Assalammualaikum semua

Alhamdulillah umur masih dipanjangkan lagi pada hari ini...syukur kepada-Mu Ya Allah S.W.T. atas nikmat kehidupan ini...pada pagi ni Fida nak kongsikan beberapa senarai pengasuh yang Fida jumpa dari blog inspirasicintaku di Putrajaya yang baru je Fida search dalam google tadi...so, tanpa membuang masa lagi, kepada kawan-kawan yang sedang mencari tu apa kata try-try lah call ye...:) harap-harap sangat info ini dapat membantu anda semua... :)



sumber : google image

1.     Taska Alam Ria(Swasta) 

Alamat :             Lot.830,Jln P9B/11,62250 Putrajaya,W/Persekutuan. 
Telefon :            03-88811151
017-3101120

2. Taska Sinaran Kasih Dua (Swasta) 

Alamat :             Pusat Komuniti Kuarters Apartment 17RK1,Persint 17,62150 Putrajaya. 
Telefon :            019-2496614 (Puan Anita)
Bayaran :           RM 350 (baby berusia sehingga setahun setengah)

3. Taska Permata Nasyrah(Tempat Kerja) 

Alamat :             Lot 4G7,Jabatan Peguam Negara,No.45,Persiaraan Perdana,62100
Putrajaya. 
Telefon :            03-88722784 
  
4. Taska Di Sayang(Tempat Kerja) 

Alamat :             Aras 2,Blok E7,Kompleks E,Kementerian Kesihatan Malaysia,62590 Putrajaya. 
Telefon :            03-88902900 
  
5. Taska Bijak Cerdik(Swasta) 

Alamat :                             No.15,Jln P9B1/15,Persint 9,62250 Putrajaya. 
Telefon :                            012-6562952 
Registration fee:          RM 50
Misc:                                    RM 50
Monthly fee:                   RM 280  

6. Taska Si Comel(Tempat Kerja) 

Alamat :             Wisma Tani,Lot 4G1,No 28,Persiaran Perdana,Persint 4,62624 Putrajaya. 
Telefon :            03-88903061 
  
7. Taska Generasi Gemilang(Swasta) 

Alamat :                             No.22,Jln P9B/10,Persint 9,62250 Putrajaya. 
Telefon :                            013-6640795 
Fee :                                     RM280
RegistrationFee  :       RM100

8. Taska Genarasi Gemilang(Swasta) 

Alamat :             No.15,Jln P8E2/7,Presint 8,62250 Putrajaya. 
Telefon :            03-88810686 

9. Taska Al-Mizan(Swasta) 

Alamat :             Blok E2,Kuaters Jenis Apartment,Fasa 12,Presint 9,62250 Putrajaya. 
Telefon :            013-9491544 

10. Taska Kreatif Kampus(Swasta) 

Alamat :             No.1,Jln 14C 1/5,Presint 14,Putrajaya. 
Telefon :            012-2926444 (Puan Solihatun)
E-mail :               pu3_bongsu20178@yahoo.com 
Fee :                     RM250/bulan.

11. Taska Sri Perdana(Tempat Kerja) 

Alamat :             Jabatan Pendaftaran Negara.Aras 3,Lot 2G5,Presint 2,Putrajaya. 
Telefon :            03-88808223 

26 comments:

Anonymous said...

pengasuh yang dok umah nye xde?

hawa samsudin said...

Slm..
Perlukan pengasuh anak utk tempoh yg sekejap??(transit/jg smentara SAHAJA)
Berminat,sila hubungi sy,Hawa dgn sgera.
(**bile2 masa)

No.hp: 018-2768709
(call/sms/whatsapp)
Alamat:Kuarters IPD Presint 7,Putrajaya

Syarat2
-ofis hour/syif TIDAK LEBIH dr 12malam(8jam shja)
-suasana tmpt jagaan slmt dan selesa spt dirumah.

Bayaran
Isnin hingga Jumaat
-RM15 seorang
Sabtu & Ahad
-RM20 seorang


hawa samsudin said...

Perlukan pengasuh anak utk tempoh yg sekejap??(transit/jg smentara SAHAJA)
Berminat,sila hubungi sy,Hawa dgn sgera.
(**bile2 masa)

No.hp: 018-2768709
(call/sms/whatsapp)
Alamat: Presint 7,Putrajaya

Syarat2
-ofis hour/syif TIDAK LEBIH dr 12malam(8jam shja)
-suasana tmpt jagaan slmt dan selesa spt dirumah.

Bayaran
Isnin hingga Jumaat
-RM15 seorang
Sabtu & Ahad
-RM20 seorang


aienma said...

salam..mnyediakn khdmat mengasuh di rumah utk knk2 setahun ke atas.Fulltime/partime/transit.area P17.Brminat hbungi/sms/wtsapp 0146604461.pn.ain.tQ..

huda fadzli said...

salam
memerlukan pengasuh utk ank brumur 4 bln shingga 4 thun..
@ transit ank...
saya sdia mbntu anda..
hubungi saya @ waassap saya
019-2525213.
area presint18...

z said...

Assalamualaikum... sedang mcari pengasuh boleh hubungi 0132565312 (ilah) presint 16 putrjy... kanak2 1 thn ke ats shj....

Revograted said...

bahaya pengasuh rumah yg tak berdaftar ni...lps tu selalu suka2 cuti..kita ibu bapa juga yg bermasalah pula nanti...better htr taskaì

hye yon abdul razak said...

Bahaya hanta taska.. Ank kakak sy sampai kene sawan smp ht diorg x info.. Masyaallah kesian kt budak2..to long jgn hnya mgaut keuntungan semata2.. Alhamdulillah skg ank kakak di jga pengasuh di rumah wakaupun pengasuh tu x berdaftar.. Ap yang penting di sini jgn memandang rendah kt pengasuh yg x berdaftar. Revograted awk Cuba buka mata buka hati,jgn nk menyalahkan pengasuh rumah.. Masa nk cari pengasuh cari lah betul2.. Jgan hanya mncr harga yg murah terus nak,tp selidik betul2 tu kt pengasuh rumah tu. Jangan lah nk berkira sgt,pengasuh tu pun nk cari rezeki byar lebih kt diorg xpe.. Asalkn die ikhlas nk menjga.. DUIT BOLE DI CARI TP NYAWA ANAK X BOLE DI GANTI. Fikir lah sendri

hye yon abdul razak said...

Bahaya hanta taska.. Ank kakak sy sampai kene sawan smp ht diorg x info.. Masyaallah kesian kt budak2..to long jgn hnya mgaut keuntungan semata2.. Alhamdulillah skg ank kakak di jga pengasuh di rumah wakaupun pengasuh tu x berdaftar.. Ap yang penting di sini jgn memandang rendah kt pengasuh yg x berdaftar. Revograted awk Cuba buka mata buka hati,jgn nk menyalahkan pengasuh rumah.. Masa nk cari pengasuh cari lah betul2.. Jgan hanya mncr harga yg murah terus nak,tp selidik betul2 tu kt pengasuh rumah tu. Jangan lah nk berkira sgt,pengasuh tu pun nk cari rezeki byar lebih kt diorg xpe.. Asalkn die ikhlas nk menjga.. DUIT BOLE DI CARI TP NYAWA ANAK X BOLE DI GANTI. Fikir lah sendri

hifdzi hamzah said...

Sy mencari pengasuh untuk baby 2 bulan di kawasan bandar seri putra/bukit mahkota/bangi avenue

hifdzi hamzah said...

Sy mencari pengasuh untuk baby 2 bulan di kawasan bandar seri putra/bukit mahkota/bangi avenue

Anonymous said...

salam......
sy br buka taska di presint 11
cal 0122847631

mohd azhar said...

Assalamualaikum.saya ingin mencari pengasuh anak saya yg berumur 1 tahun 4 bulan di persint 14 putrajaya.sesiapa berminat boleh call atau wahtssup 0169906526.

mohd azhar said...

Assalamualaikum.saya ingin mencari pengasuh anak saya yg berumur 1 tahun 4 bulan di persint 14 putrajaya.sesiapa berminat boleh call atau wahtssup 0169906526.

mohd azhar said...

Assalamualaikum.saya ingin mencari pengasuh anak saya yg berumur 1 tahun 4 bulan di persint 14 putrajaya.sesiapa berminat boleh call atau wahtssup 0169906526.

mohd azhar said...

Assalamualaikum.saya ingin mencari pengasuh anak saya yg berumur 1 tahun 4 bulan di persint 14 putrajaya.sesiapa berminat boleh call atau wahtssup 0169906526.

Mama Hs HH said...

ASSALAMUALAIKUM
KHIDMAT PENGASUH DIPERLUKAN (URGENT)

SAYA MENCARI PENGASUH UNTUK BAYI SAYA CIRI2 SEPERTI BERIKUT:-
-AREA PRESINT 18 DAN SEWAKTU DENGANNYA

-MENCARI PENGASUH YANG HANYA AKAN MENJAGA SEORANG ANAK IAITU ANAK SAYA SAHAJA
-BAYI LELAKI
-3 BULAN (pada JUN)

-BERMULA 12 JUN 2016

-BOLEH HANDLE EBM

-WAKTU BEKERJA OFFICE HOUR (ISNIN-JUMAAT)
8.00PAGI- 5.30PTG
*HARGA BOLEH RUNDING

SEBARANG PERTANYAAN BOLEH HUBUNGI SAYA
Sila hubungi saya di 0176193834 @ 0109004279
TERIMA KASIH

Mama Hs HH said...

ASSALAMUALAIKUM
KHIDMAT PENGASUH DIPERLUKAN (URGENT)

SAYA MENCARI PENGASUH UNTUK BAYI SAYA CIRI2 SEPERTI BERIKUT:-
-AREA PRESINT 18 DAN SEWAKTU DENGANNYA

-MENCARI PENGASUH YANG HANYA AKAN MENJAGA SEORANG ANAK IAITU ANAK SAYA SAHAJA
-BAYI LELAKI
-3 BULAN (pada JUN)

-BERMULA 12 JUN 2016

-BOLEH HANDLE EBM

-WAKTU BEKERJA OFFICE HOUR (ISNIN-JUMAAT)
8.00PAGI- 5.30PTG
*HARGA BOLEH RUNDING

SEBARANG PERTANYAAN BOLEH HUBUNGI SAYA
Sila hubungi saya di 0176193834 @ 0109004279
TERIMA KASIH

emyzaidon said...

Assalam. Sy mencari pengasuh yg boleh datang rumah sy di presint 10 putrajaya. Transport boleh bincang. Makan minum disediakan. Waktu office hour. Anak sy baru berusia 2 bulan. 0173316724 TQ

Su said...

Assalam. Saya mencari pengasuh baby sekitar Presint 11. Baby berusia 3 bulan. Kepada yang berminat, sila hubungi saya Su di 019-218 6577.

Terima kasih

Unknown said...

assalamualaikum....sy mencari pengasuh bayi sy 2bln15hr sekitar presint 11 dan 9...kpd yg berminat sila hubungi sy 0173419940...t.kasih

Amira said...

Salam,
- Saya sedang mencari pengasuh area Presint 11/presint 9.
- Pengasuh yang boleh menjaga anak saya seorang sahaja.
- Baby 3 bulan (December 2016)
- Pengasuh yang flexible, boleh menjaga sehingga 9 malam (bukan setiap hari).
- Harga boleh runding.
Hubungi Amira, 011-25719010

Rani Motivasi said...

Banyak faedah dari info..

Fazline Batu Bara said...

Asalammualaikum
Saya sedang mencari pengasuh untuk anak saya berusia 4 bulan pada Januari 2017 nanti di area presint 16 Putrajaya. Sila hubungi via call/ whatssapp di 019-3661753

Anonymous said...

saya perlukan pengasuh untuk anak saya pada pertengahan bulan Jan 2017.
usia anak : 3 bulan
Jantina : perempuan
kawasan : Presint 11, Perumahan Prima, Pusat Kejiranan,P 11 berhampiran sekolah Menengah P11(1). Putra Damai,
whatsapp saya di 0146007660

Ahmad Ziyad said...

Assalam ..
Sesiapa yang mencari anak untuk transit :
Hari isnis - jumaat : diantara pukul 8mlm sehingga ibubpa hbs kerja(rm20)
Hari sabtu ahad : tidak mengira waktu(rm30)
Silalah wasap sya ditalian : 01139971225

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...