Followers

Thursday, July 4, 2013

Perubahan Demi Perubahan Dalam Kehidupan

Assalammualaikum semua...

Rasanya dah terlalu lama Fida biarkan blog ni bersawang kan? rindu pulak nak menulis macam dulu-dulu...bukan apa, semenjak Zafran hadir dalam hidup Fida ni, memang Fida tak menang tangan...tu yang selalu tak sempat nak update blog tersayang ni...maaf ye kawan-kawan...:)

Life Fida sekarang ni dah tak macam dulu. Dulu husband dekat depan mata setiap hari 24-7 tau, tapi sekarang my husband pergi menjalankan tugasnya demi negara tercinta...wahhh gitu...ehehhe selama setahun sebulan tau...lama tak korang rasa? buat masa 3 bulan pertama ni dia tak dibenarkan menggunakan talian telefon sendiri (telefon bimbit) disebabkan modul Fizikal & Kecergasan yang perlu difokuskan untuk kejayaan keseluruhan latihan ni nanti..so Fida terpaksa lalui hari-hari tanpa suami tercinta disisi dan tanpa khabar berita dari dia...itu sangat-sangat perit tau untuk Fida, tapi bila tengok anak, Fida jadi lebih kuat...Alhamdulillah Allah masih berikan Fida kekuatan itu...Syukur Ya Allah...

Sekarang ni mak Fida memang dah duduk dengan Fida, disamping nak teman Fida sementara husband takde ni, mak Fida jugalah yang jagakan Zafran saat-saat Fida bekerja...Alhamdulillah Fida tak payah nak pening kepala fikir mana nak cari pengasuh, berapa nak bayar pengasuh, macam mana Zafran nanti, boleh sesuaikan diri ke tak...tapi dalam masa yang sama Fida tetap kena jaga kebajikan mak Fida, yelah mak Fida kan duduk dengan Fida sekarang, Alhamdulilah Fida suka sangat. Tak dapat nak bayangkan kalau mak takde dengan Fida sekarang ni...mak duduk kampung lagi...

Orang kata Tuhan dah aturkan yang terbaik untuk kita, dan inilah percaturannya...Alhamdulillah, Fida bersyukur Ya Allah....saat suamiku tiada disisi menemani, Engkau telah hadirkan Ibuku bagi menemaniku selalu...sesungguhnya aku sangat-sangat bersyukur kepada-Mu Ya Allah...

Oklah, tak nak sedih-sedih dah, apakata Fida kenalkan budak bambam yang dah tawan hati Fida sekarang ni. Jom kawan-kawan....:)

 hari pertama di labour room selepas diazankan...:)

 merah-merah gitu muka dia...
sayang anak mama ni
muah mua muah
for infinity love..:)

hari kedua : tengah bersiap nak discharge hospital...:)

10 hari sudah usianya...:)

 Zafran dah genap 1 bulan
masa ni tengah get ready nak ke klinik
untuk 1st check-up Zafran
(cucuk 1 bulan)
TQ Mama Zura & Abah Syahrul Musa...:)
sebab bagi baju yang cantik ni...:)

 2 Bulan : sudah botak anak mama ni...:)
Majlis cukur jambul diadakan di kampung papa Zafran
di Kg. Tok Has, Jertih, Terengganu (Besut)...:)
dan yang botakkan Zafran pun papa dia punya kerja
termasuk opah...:)
Tok Mek tak berani...heeeeheee..:)

masa kecik ni tidur dalam buai pon berlapik tilam bagai
tapi sekarang ni bantal je dah cukup..ehehhe

 masa ni 1st time Zafran gelak lama sangat 
sempatlah mama snap picture banyak-banyak...:)

 mam & papa love you so much son...:)

 yang ni baru berlaku iaitu masa Floria baru-baru ni...:)

 saat mama bosan
nilah kerjanya
asyik meng'edit' gambar anak je
ehehhe

 agak-agak Zafran ikut muka siapa ye?
mama ke papa?
konfius ni -.-"
ramai yang kata papa
masa lahir je sebijik mama
huhuhuhu
takpelah janji anak mama sihat selalu...:)

budak botak mama...:) 

sayang sayang papa dia...:) 

rambut vs botak
mana satu cute? 
ehehehhe 

tengoklah reaksi zafran
bila bertemu sama & beza jantina
dari kiri : Zafran, Akid (anak Mama Zura Rafa),
Q (Anak Mommy Nopie Gurlz), Zafran again

 puting yang tak pernah lekang
kalau takde ni memang tak tidur la Zafran ni
dah 6 bulan lebih nanti nak ajar slow-slow berhenti puting ni
boleh ke?
doa-doakan ye..:)


budak bambam ni sekarang dah berusia 5 bulan 2 minggu 5 hari
kiranya boleh lah consider nak masuk 6 bulan lagi 2 minggu...:)
inilah permata hati Fida dan suami
setiap petang jadi tak sabar nak balik rumah
sebab budak kecik ni la...:)



oklah, cukuplah sampai sini je Fida membebel ok. hehehe. harapnya kawan-kawan semua terhibur lah jugak sikit-sikit ye...:) kalau tak terhibur jugak nak buat macam mana...bukan senang nak puaskan hati semua orang...:)


till then, see you soon...:)





s a y o n a r a !!!


2 comments:

Mizz ErMa said...

comelnya zafran..xsabar nk tggu kelahiran cahaya mata kami pulak..(sambil usap2 perut) hehehe

Syazfida Afzan said...

hehhe tq dear...bila due tu dear? Fida doakan semuanya selamat ok...:)semoga dipermudahkan segalanya...amin...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...