Followers

Friday, November 4, 2011

Berhari Raya di Perak Part I ^_^

Assalammualaikum semua...^_^


di kesempatan ni Fida nak ucapkan Selamat Hari Raya AidilAdha kepada seluruh umah Islam di dunia ini amnya dan di Malaysia khususnya...Fida dengan ikhlas hati & rendah diri menyusun sepuluh jari ini memohon ribuan kemaafan seandainya ada kata-kata & penulisan Fida yang dah menyinggung perasaan semua yang membaca...sengaja atau tidak sengaja....maaf dipinta pada semua ye...^_^ sayang korang ketat-ketat tau!...






tahun ni ada kelainan bagi perayaan Qurban ni bagi Fida sekeluarga...yelah...semenjak arwah abah meninggal dunia pada 16 Ramadhan 1432H baru-baru ni....puasa yang ke 16 hari....keluarga Fida dah xmacam dulu...masih terasa kosongnya tanpa arwah...sedih memang sedih...tambah-tambah pulak Fida anak bongsu & memang rapat dengan arwah...manje la senang cakap....cukup terasa kehilangan arwah sehingga ke saat ni....tapi Fida & keluarga perlu tabah dan cekalkan hati dalam menghadapi dugaan yang amat berat untuk ditanggung ni...Fida redha dengan pemergian arwah...dan setiap kali lepas solat Fida xputus-putus mendoakan kesejahteraan arwah di sana....korang pun sedekahkan Al-Fatihah pada arwah abah Fida ye...tq allss...


Raya Qurban tahun ni pulak Fida & keluarga akan beraya kat kampung mak Fida di Felda Lasah, Sungai Siput (U), Perak Darul Ridzuan...lame gile kot Fida satu family xbalik Perak ni....huhuhu rindu sangat dengan rumah kampung tu...mendamaikan jiwa...^_^ nanti Fida sertakan gambar sekali ye...tapi dalam entry yang akan datang tau...


gambar contoh je ni...^_^



Kalau dulu Fida yang selalu beratur depan bapak2 & mak2 sedara sebab nak duit raye punye pasal...hehe klakar pon ade rasenye bile tringat balik zaman budak-budak dulu...yelah xtau ape....kiki tapi skunk ni dah lain...giliran Fida pulak kena bagi duit raya...huhuhu kayap sekejap...mane xnye...ramai tu sepupu sepapat, anak sedara yang kecik2 lagi...botak weh balik Putrajaya t...kikiki tapi xpe...ade rezeki kat lain pulak kan?...^_^ hari ni hari dorang tah esok2 hari kita pulak...ye dakk??...:) yang penting ikhlaskan hati tu...InsyaAllah Tuhan akan bagi ganjaran pada kita pulak...^_^ amin...:)


Esok Fida bertolak dari Sungai Buaya, Rawang, Selangor (rumah abang Fida yang No. 2) awal2 pagi...sebab kakak Fida nak mintak singgah ke Cameron Highland dulu la....dia xpernah sampai Cameron katanya...so adik dia yang baik hati ni (baik lah sangat...kikikiki) dengan suka & relanya drive ke sana...^_^...& entry trip ke Cameron Highlands akan menyusul jugak tau...:) nnt Fida story mory kat korang tau...:) banyaknye entry yang nak Fida share ngan korang kat dalam kepala ni...:)


nantikan sambungan kisah ni tau...^_^




p/s * Fida akan mula bercuti dari blog bermula esok (Sabtu) hingga Khamis depan tau...:) Fida xde broadband la nak on9...huhu sedih kan...^_^ hingga berjumpa lagi di lain entry ye...:)


Wassalam....

6 comments:

fae jamal said...

best kan if raya kat kg..meriah dia lain mcm je..;)

Syazfida Afzan said...

heheh tol tu fae...best tol...tapi raye tahun ni ktorang raye kat sungai...hahahaha

ninest123 said...

nike air max, prada handbags, kate spade outlet, prada outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, christian louboutin outlet, ugg boots, nike outlet, louboutin outlet, ugg boots, replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, replica watches, nike air max, ray ban sunglasses, air max, chanel handbags, louboutin shoes, louis vuitton, longchamp, longchamp pas cher, polo ralph lauren outlet, nike free, longchamp outlet, burberry, nike free, louboutin, louboutin pas cher, louis vuitton, oakley sunglasses, sac longchamp, gucci outlet, uggs on sale, tiffany and co, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, cheap oakley sunglasses, tiffany jewelry, air jordan pas cher, jordan shoes, michael kors, nike roshe run, louis vuitton outlet

ninest123 said...

nike free run uk, michael kors, burberry outlet online, michael kors, hollister pas cher, coach outlet, ugg boots, ugg boots, nike air max, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, converse pas cher, north face, kate spade handbags, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, nike air max, tn pas cher, ray ban pas cher, north face, burberry, mulberry, michael kors outlet, lululemon, hermes, timberland, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors, air force, replica handbags, new balance pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, true religion outlet, hollister, michael kors outlet, nike blazer, coach purses, nike roshe, nike air max, hogan, sac guess, true religion jeans, coach outlet, ray ban uk, michael kors outlet, michael kors

ninest123 said...

north face outlet, wedding dresses, longchamp, new balance, converse, gucci, hollister, chi flat iron, ghd, soccer shoes, ferragamo shoes, baseball bats, vans shoes, valentino shoes, abercrombie and fitch, mac cosmetics, herve leger, bottega veneta, louboutin, north face outlet, nike trainers, asics running shoes, p90x workout, nike air max, birkin bag, jimmy choo shoes, nfl jerseys, vans, hollister, timberland boots, babyliss, hollister, ralph lauren, lancel, celine handbags, converse outlet, soccer jerseys, beats by dre, nike air max, insanity workout, mcm handbags, reebok shoes, ray ban, nike huarache, mont blanc, instyler, oakley, lululemon, iphone cases, nike roshe

ninest123 said...

doudoune canada goose, bottes ugg, pandora charms, juicy couture outlet, louis vuitton, canada goose outlet, louis vuitton, swarovski, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, canada goose, pandora jewelry, coach outlet, pandora jewelry, marc jacobs, karen millen, replica watches, moncler, canada goose, moncler, moncler, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, ugg,uggs,uggs canada, sac louis vuitton pas cher, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, links of london, ugg boots uk, hollister, canada goose outlet, moncler, canada goose uk, juicy couture outlet, moncler outlet, toms shoes, thomas sabo, moncler, swarovski crystal, pandora charms, louis vuitton, moncler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...