Followers

Wednesday, December 28, 2011

Jalan-Jalan Cari Makan ke Segamat...^_^

Assalammualaikum semua...^_^


rindunya dekat blog Fida ni...dekat korang semua...macam dah lupe pulak macam mana nak menaip ni...hahaha boley tak macam tu?...:) kalau ayat Fida dah tak berada atas jalan yang lurus tu korang pandai-pandai sendiri la ye paham-pahamkan apa maksudnya...hehehe 

ok lah...kita straight to the point je lah ye...senang citer...^_^ 23/12/2011 (Jumaat) lepas Fida ada bgtau yang Fida half day kan? sebab nak balik kampung...Cakap nak gerak dalam pukul 3.30 petang tapi terlewat sikit sebab banyak kerja...so Fida keluar dari opis ni pon dah dekat pukul 4.00 petang...Fida ingatkan Fida la last sekali sampai kampung sebab masa 3.30 petang abang Fida ada call bgtau yang dia satu family dah sampai dekat Seremban sedangkan Fida masih kat opis kat Putrajaya ni...

huhu dah sedih dah rase time tu...mane taknya...Fida balik sensorang je...takde teman pon...masa tak menunggu kita kan? tu yang risau...takut nanti dah malam baru sampai...tapi nasib baik sebab time Fida sampai kat Taman Rekreasi Ulu Bendul, Negeri Sembilan tu, abang Fida masih lagi di Seremban...hahaha Fida berjaya memintas dorang semua...yess!!! sebab dorang singgah makan dulu....anak buah Fida lapar katanya....

Fida sampai kampung pun dah dekat maghrib...dalam pukul 7.00 malam macam tu lah...then 10 minit lepas tu abang Fida pulak yang sampai....then ktorang mandi-mandi bersihkan diri apa yang patut....makan then terus tido....sebab esok masih panjang...^_^


panjangnya mukadimah cerita ni...hahhahaha jangan marah tau...dah penulis dia ni rindu sangat nak menaip...so cite yang pendek jadi panjang la pulak...mane taknya, semua benda nak bgtau kat korang....^_^


Keesokkan harinya, 24/12/2011 (Sabtu) ktorang memang dah rancang nak pergi Segamat, Johor...dengar macam jauh je...yelah dari Pahang nak ke Johor...hehhe tapi dekat je sebenarnya sebab sempadan je...dalam 45 minit je sampai lah ke Segamat tu....

sepanjang perjalanan hujan tak berhenti...adoyaiiii...memang penat lah...nasib baik tukar-tukar drive dengan abang Fida...time pergi Fida drive...time balik dia pulak drive...^_^ biasalah...dah nama pon hujan kan? so perut pon apalagi...menyanyi-nyanyi lah mintak diisi...lapar bukan main...sebab ktorang tak sempat sarapan...hehehe eksaited kemain kan nak jenjalan...

so.....jom kita pergi Pizza Hut nak tak? hehehe ada orang tu konon nak diet...tapi bila nampak je menu Pizza tu terus lupa pasal diet...hahhaa lame giler kot Fida tak makan Pizza Hut...kalau Domino's pizza tu memang banyak kali dah...hehehehe







then lepas ktorang dah makan-makan sampai kenyang mengalahkan naga...^_^ ktorang pon terus jalan-jalan, shopim-shopim apa yang patut...lepas tu terus pergi Pasaraya Kip Mart Segamat yang baru dibuka pada 24/12/2011 tu jugak lah...maknanya ktorang datang pada 1st day Kip Mart mula beroperasi...wahhh...barang dia memang murah giler....ayam pon sekilo RM 6.00 je....kalau kat Putrajaya tu memang tak dapat lah...hua hua hua konsep Kip Mart ni macam Downtown Cheras...cuma bezanya...Kip Mart ni ada Pasar Basah & ada air-cond...^_^ kiranya lagi banyak lah duit tu boleh cair...hahaha








then lepas tu terus pergi Secret Recipe sebab nak beli Kek Tiramisu sempena Ulangtahun Perkahwinan abang Fida yang ke-7 tahun...Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat ye Nyah & Kak Nyah...^_^ (nyah tu panggilan untuk abang / kakak /anak yang kedua dalam keluarga bagi orang Perak ye semua....bukan nyah yang lagi satu tu tau...^_^)





 haaa...nilah abang Fida yang no. 2 tu...Fida satu keluarga panggil dia nyah...sebab memang tu panggilan anak no. 2 dalam keluarga bagi negeri Perak...^_^


Shahrul Khairie & Rohaya


lepas tu ktorang terus pergi Taman Yayasan sebab nak beli cat untuk rumah mak....Fida dengan nyah pilih warna Yellow Green...:) comel sangat...rumah nampak luas sangat...kikiki mengecat rumah tu aktiviti hari Ahad ktorang...satu hari suntuk dok mengecat rumah sampai finishing skali tau...Fida pon siap panjat tangga bagai...memang best...satu pengalaman yang tak dapat dilupakan...penat memang penat sangat...tapi amat-amat berbaloi...^_^

oklah...penat lah pulak rasanya menaip ni...hehehe kita jumpa next entry ye...:)


p/s * : gambar cat rumah baru xsempat nak upload...nanti2lah ye...^_^



s a y o n a r a !!!

7 comments:

Nafisya Ismail said...

meriah... hehe

Syazfida Afzan said...

memang pun...bukan selalu dapat keluar satu family macam ni...^_^ tu pun xsemua balik...:)

ninest123 said...

nike air max, prada handbags, kate spade outlet, prada outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, christian louboutin outlet, ugg boots, nike outlet, louboutin outlet, ugg boots, replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, replica watches, nike air max, ray ban sunglasses, air max, chanel handbags, louboutin shoes, louis vuitton, longchamp, longchamp pas cher, polo ralph lauren outlet, nike free, longchamp outlet, burberry, nike free, louboutin, louboutin pas cher, louis vuitton, oakley sunglasses, sac longchamp, gucci outlet, uggs on sale, tiffany and co, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, cheap oakley sunglasses, tiffany jewelry, air jordan pas cher, jordan shoes, michael kors, nike roshe run, louis vuitton outlet

ninest123 said...

nike free run uk, michael kors, burberry outlet online, michael kors, hollister pas cher, coach outlet, ugg boots, ugg boots, nike air max, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, converse pas cher, north face, kate spade handbags, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, nike air max, tn pas cher, ray ban pas cher, north face, burberry, mulberry, michael kors outlet, lululemon, hermes, timberland, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors, air force, replica handbags, new balance pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, true religion outlet, hollister, michael kors outlet, nike blazer, coach purses, nike roshe, nike air max, hogan, sac guess, true religion jeans, coach outlet, ray ban uk, michael kors outlet, michael kors

ninest123 said...

north face outlet, wedding dresses, longchamp, new balance, converse, gucci, hollister, chi flat iron, ghd, soccer shoes, ferragamo shoes, baseball bats, vans shoes, valentino shoes, abercrombie and fitch, mac cosmetics, herve leger, bottega veneta, louboutin, north face outlet, nike trainers, asics running shoes, p90x workout, nike air max, birkin bag, jimmy choo shoes, nfl jerseys, vans, hollister, timberland boots, babyliss, hollister, ralph lauren, lancel, celine handbags, converse outlet, soccer jerseys, beats by dre, nike air max, insanity workout, mcm handbags, reebok shoes, ray ban, nike huarache, mont blanc, instyler, oakley, lululemon, iphone cases, nike roshe

ninest123 said...

doudoune canada goose, bottes ugg, pandora charms, juicy couture outlet, louis vuitton, canada goose outlet, louis vuitton, swarovski, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, canada goose, pandora jewelry, coach outlet, pandora jewelry, marc jacobs, karen millen, replica watches, moncler, canada goose, moncler, moncler, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, ugg,uggs,uggs canada, sac louis vuitton pas cher, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, links of london, ugg boots uk, hollister, canada goose outlet, moncler, canada goose uk, juicy couture outlet, moncler outlet, toms shoes, thomas sabo, moncler, swarovski crystal, pandora charms, louis vuitton, moncler

soma taha said...

I love it when folks get together and share opinions. Great site, stick with it!
https://3kary.com/property-status/rest-houses-for-rent/
https://3kary.com/property-status/rest-houses-for-sale/
https://3kary.com/property-type/rest-houses/
https://decor-ksa.com/iron-fences/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...