Followers

Thursday, December 29, 2011

Trip To Melaka | 27 Disember 2011 (Selasa) | 2nd Day#LastDay

Assalammualaikum semua...^_^ 


jom kita sambung perjalanan kita ke Melaka nak?


Hari kedua dekat Melaka ni tak banyak tempat yang ktorang dapat pergi sebab semalamnya ktorang terlupa nak beli cenderahati nak bawak balik bagi staff ofis masing-masing kan...so terpaksa pusing balik ke Bandar Hilir sebab nak dapatkan jugak cenderahati punya pasal...hehehe...gigih ni kami semua...^_^ 

yelah dah alang-alang berjalan kan...semua orang dah tau...takkan lah tak nak belikan cenderahati kot...kejam namanya tu...lagipun dah jadi adat kat Malaysia ni...Kaum Melayu la khususnya kan? kalau korang pulak macam mana? takkan lah tak nak beli apa-apa pun untuk orang tersayang lah sekurang-kurangnya kan...^_^

so pagi tu ktorang check-out awal giler kot....dalam jam 8.15 pagi ktorang dah keluar dari homestay tu...singgah sarapan kejap dekat Restoran Ikan Bakar Malim - "Pasti tinggal tulang"...hehehe tapi ktorang takde lah nak makan ikan bakar bagai tu...dah namanye pon bekfast kan...so kami semua pakat-pakat makan Roti Canai & Nasi Lemak je...memang sedap...sehingga menjilat sudu & garfu lah orang kata...hahahaha

ok!!berhenti mengarut ye Fida!..kita teruskan pengembaraan kita sekarang...hahaha wahhh...ayat nak gempak je kan kau Fida...tak nak kalah langsung...^_^ then lepas tu ktorang terus ke Mydin Mall Ayer Keroh, Melaka...awal giler kot...sebab time ktorang sampai tu takde kereta langsung lah boleh dikatakan...ktorang je....sebab belum pukul 10.00 pagi lagi kan....tapi Mydin dah bukak...so ktorang terus je masuk la...tak kira lah yang lain-lain tu dah bukak ke belom...^_^ semangat habis ni nak jenjalan & shopim mopim menghabeskan duit segala...:)

then lepas dah membuang duit yang tinggal tak seberapa dah tu...ktorang pon keluar untuk ke Bandar Hilir lah pulak...tapi time keluar tu...MasyaAllah....dah Full Parking tau...hahaha tak sangka dalam sejam je dah banyak orang datang...:) sedangkan kedai pon ada yang tak bukak lagi...^_^ bagus lah orang Melaka ni...tak pun yang banyak-banyak tu pelancong kot...^_^ go0d go0d...jadilah macam kami semua ni....yang suke menghabiskan duit...hahahha

Time nak ke Bandar Hilir ni lah...kami sesat sekali lagi....di ulang ye.... KAMI SESAT LAGI SEKALI ...kikiki tapi tak lame...sebab at last jumpa jugak jalan yang betul....time sesat ni lah ktorang rasa yang Melaka ni besar betul ghupenye...tak sangka...kalau dalam peta tu nampak kecik je...tapi besau rupa-rupanya...^_^


dah beli semua yang ktorang nak...so ktorang pun patah balik ke Ayer Keroh sebab nak pergi Taman Rama-Rama...betul-betul bersebelahan je dengan Tol Ayer Keroh...^_^  lepas tu ktorang terus balik je...konon-kononnya nak mandi dekat A Famosa Water World kat  Alor Gajah, Melaka....tapi tak sempat lah pulak....sebab dah petang sangat....lagipun dah penat giler kot...kaki ni dah nak krem pun....kalau kereta auto boleh tahan lah jugak sikit...ni manual...adoyaiiii...:( 


korang layan gambar je lah ye...hehehe nak rehat jari kejap...kikiki


























oklah korang...Fida tak boleh nak tulis panjang lebor lagi lah...kerja banyak pulak ni...huhu nak kena settlekan hari ni jugak ni sebab bos fida dah cuti start esok 30/12/2011 sampai lah 4/1/2012...so semua kerja nak kena settled by today...pening plus serabut ayam ni...hua hua hua


Selamat Menyambut Tahun Baru ye semuanya....apa azam tahun baru korang? jom share-share...^_^



s a y o n a r a !!!

8 comments:

Anonymous said...

great to meet you syazfida.blogspot.com owner found your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer 30 minute backlinks seo optimization backlink service backlinks free Take care. Jay

Anonymous said...

Hi there! I simply would like to offer you a big thumbs up for the excellent info you've got here on this post. I am returning to your site for more soon.

[url=http://onlinepokiesking4u.com]more information[/url]

Anonymous said...

Good day! I simply would like to give you a big thumbs up for your great info you have got here on this post. I am returning to your blog for more soon.

[url=http://xrumergeek.com]seo services[/url]

Anonymous said...

You're so awesome! I do not believe I have read through anything like this before. So nice to discover someone with genuine thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that's needed on the web, someone with some originality!

[url=http://truebluepokies4u.com]click here[/url]

ninest123 said...

nike air max, prada handbags, kate spade outlet, prada outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, christian louboutin outlet, ugg boots, nike outlet, louboutin outlet, ugg boots, replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, replica watches, nike air max, ray ban sunglasses, air max, chanel handbags, louboutin shoes, louis vuitton, longchamp, longchamp pas cher, polo ralph lauren outlet, nike free, longchamp outlet, burberry, nike free, louboutin, louboutin pas cher, louis vuitton, oakley sunglasses, sac longchamp, gucci outlet, uggs on sale, tiffany and co, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, cheap oakley sunglasses, tiffany jewelry, air jordan pas cher, jordan shoes, michael kors, nike roshe run, louis vuitton outlet

ninest123 said...

nike free run uk, michael kors, burberry outlet online, michael kors, hollister pas cher, coach outlet, ugg boots, ugg boots, nike air max, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, converse pas cher, north face, kate spade handbags, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, nike air max, tn pas cher, ray ban pas cher, north face, burberry, mulberry, michael kors outlet, lululemon, hermes, timberland, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors, air force, replica handbags, new balance pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, true religion outlet, hollister, michael kors outlet, nike blazer, coach purses, nike roshe, nike air max, hogan, sac guess, true religion jeans, coach outlet, ray ban uk, michael kors outlet, michael kors

ninest123 said...

north face outlet, wedding dresses, longchamp, new balance, converse, gucci, hollister, chi flat iron, ghd, soccer shoes, ferragamo shoes, baseball bats, vans shoes, valentino shoes, abercrombie and fitch, mac cosmetics, herve leger, bottega veneta, louboutin, north face outlet, nike trainers, asics running shoes, p90x workout, nike air max, birkin bag, jimmy choo shoes, nfl jerseys, vans, hollister, timberland boots, babyliss, hollister, ralph lauren, lancel, celine handbags, converse outlet, soccer jerseys, beats by dre, nike air max, insanity workout, mcm handbags, reebok shoes, ray ban, nike huarache, mont blanc, instyler, oakley, lululemon, iphone cases, nike roshe

ninest123 said...

doudoune canada goose, bottes ugg, pandora charms, juicy couture outlet, louis vuitton, canada goose outlet, louis vuitton, swarovski, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, canada goose, pandora jewelry, coach outlet, pandora jewelry, marc jacobs, karen millen, replica watches, moncler, canada goose, moncler, moncler, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, ugg,uggs,uggs canada, sac louis vuitton pas cher, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, links of london, ugg boots uk, hollister, canada goose outlet, moncler, canada goose uk, juicy couture outlet, moncler outlet, toms shoes, thomas sabo, moncler, swarovski crystal, pandora charms, louis vuitton, moncler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...