Followers

Wednesday, December 28, 2011

Trip To Melaka | 26 Disember 2011 (Isnin) | 1st Day

 Assalammualaikum semua....hari ni Fida nak cerita pasal trip family Fida ke Melaka baru-baru ni....^_^ soooo let's go!!!


Seawal jam 5.30 pagi lagi dah Fida satu keluarga dah bangun. Kami ambik turn masing-masing lah nak mandi dengan siap bagai...mana nak siapkan diri lagi...anak lagi...huhu nasib baik Fida tak kawen lagi...hehehe so takde lah anak lagi yang nak disiapkan...susah bila dah jadi ibu-ibu ni...besar tanggungjawab dia...macam jadi suami lah kan? hehehe melalut pulak Fida hari ni...hahahha jangan marah ye...^_^

then lepas dah siap-siap tu ktorang pun geraklah dari Felda Keratong 7, Muadzam Shah, Pahang tu seawal jam 7.00 pagi...wahhh gitu...eksaited betul kan? bukan apa...ktorang tak naklah habiskan masa kat atas jalan raya je...nanti jenjalan ke mana...sesat yang lebih...hahahahha itulah realiti dan kenyataan apa yang jadi...tulah padahnya pada orang yang takde GPS ni...kikiki Melaka ni banyak jalan sehala pon, tu yang makin pening kepala ni...^_^

ok berbalik pada perjalanan dari Pahang ke Melaka...ktorang bergerak 2 biji kereta...(betul ke tak entah penjodoh bilangan yang Fida guna tu? janji sedap...hehehe silap2 cikgu BM Fida dulu tak mengaku murid pulak...kikiki) of koz dan dah tentunya abang Fida lah jadi pemandu arahnya...Fida follow je dari belakang...ktorang ikut jalan Gemas - Tampin.... tapi tak lah sampai ke tampin...separuh perjalanan tu ktorang dah belok kiri ikut signboard ke Melaka...^_^

First ni memang ktorang tak sesat langsung tau....sebab jalan tu memang dah tau...senang je orang kata...^_^ lepas belok kiri tu belok kanan pulak lepas tu kanan lagi lepas tu kiri pulak...aduhhh...memang banyak betul simpang sebelum nak sampai ke Melaka ni....ktorang ambil masa 3 jam 15 minit je untuk sampai ke Melaka....sekejap je kan? dalam 10.15 pagi maka kami pun sampailah ke Bandar Hilir Melaka...jalan time tu memang sesak gile...pagi-pagi macam ni pon dah penuh kereta...memang letih kaki ni dok tekan 'clush' je kejenye...tapi redha je lah...dah pilih nak jenjalan time Krismas memang la...tahan je lah...nak buat macam mana lagi kan?...^_^

oklah meh Fida cerita ikut gambar je lah kan...:) sampai je Bandar Hilir tu ktorang cari parking tapi tak jumpa....sampai fida kena pusing lagi sekali jonker walk tu then last2 ktorang parking dalam Mahkota Parade je...senang...




dah macam anak Fida la pulak kan si Akif ni...hehe baju je sama tau tapi mamanya yang baju biru tu tau....Kakak Fida...anak yang ke-4...Fida panggil dia Uda...:) Suami dia tak dapat join...sebab kerja time ni...Overtime...Maritim lah katakan...^_^ berjuang demi negara...hehehe





Bergambar dalam Kapal Maritim tu...yang kapal kayu tu lah...besar giler kot... so layan kan aje ye...^_^




haaa besau tak?


ni pulak masa Fida ngan abang Fida nak naik Menara Taming Sari...serius korang...best Giler...rasa nak naik lagi walaupun terpaksa beratur panjang....tapi bila dah dapat je naik memang berbaloi-baloi lah...rugi kalau pergi Melaka tapi tak naik menara ni...Mak, Uda ngan Kak Nyah tak dapat naik lah...sebab ada anak kecik kan...mak Fida pulak nak teman dorang berdua tu...walaupun tak naik tapi cuba korang tengok...dia tetap sampai kat tempat ktorang beratur tu tau...hehehehe




 Gambar kat atas ni bernilai RM30.00 tau...huhuhu mahal betul tapi tak pelah kan...sekali sekala berjalan...^_^ muka Fida putih betul...dah macam omputih xcukup susu...hahahha


Pandangan dari atas Menara Taming Sari...sangat-sangat cantik dan indah...speechless sekejap...@_@





ni masa ktorang dah naik River Cruise....best gile...mula-mula tu memang ombak kuat...sampai basah la kamera Uda Fida tu...kikiki mintak ampun ye Uda...^_^

Gambar kat atas ni RM25.00 je...oklah kan? cantik pon cantik...^_^ tapi Akif tak nampak la...huhuhu





Terserlah kegemukkan ku di situ yeah!...hahahhaha hep! jangan kata apa-apa...@_*







Gambar kat bawah ni pulak antara bangunan-bangunan yang dah dilukis cantik...dan ini jugak salah satu dari tarikan yang ada di Melaka ni...sangat-sangat cantik ok! rasa nak naik lagi je cruise ni...^_^







 Time ni ktorang singgah kejap dekat McD dalam Mahkota Parade nak beli Bubur untuk anak sedara makan sebelum balik ke Homestay ktorang kat Ayer Keroh...





Time nak ke Homestay ni lah ktorang sesat...kikiki nasib baik ada En. Mahathir Mansur, Pengurus Homestay tempat ktorang nak bermalam ni tunjukkan jalan...padahal dari Bandar Hilir ke Ayer Keroh takdelah jauh sangat...tapi ktorang sesat dekat 1 jam lebih...hahahha malu rase...tapi best sangat...setiap ceruk Melaka tu ktorang dah tawaf...hahahaha jenjalan punya pasal...sesat pun sesat lah...^_^

Homestay ktorang tu dekat sangat-sangat dengan Mydin Mall Ayer Keroh, Melaka....sewa pon memang ok untuk family....RM200 je semalam...sebab time krismas kan...RM200 tu kira ok lah...tong-tong satu family...so murah lah sorang-sorang nak bayar...betul tak?...^_^




p/s * : gambar homestay Fida terlupa nak capture lah...sorry ye...sebab penat sangat dah...:) jumpa next entry trip to melaka ye...^_^




s a y o n a r a !!!

6 comments:

ninest123 said...

nike air max, prada handbags, kate spade outlet, prada outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, christian louboutin outlet, ugg boots, nike outlet, louboutin outlet, ugg boots, replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, replica watches, nike air max, ray ban sunglasses, air max, chanel handbags, louboutin shoes, louis vuitton, longchamp, longchamp pas cher, polo ralph lauren outlet, nike free, longchamp outlet, burberry, nike free, louboutin, louboutin pas cher, louis vuitton, oakley sunglasses, sac longchamp, gucci outlet, uggs on sale, tiffany and co, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tory burch outlet, ralph lauren pas cher, cheap oakley sunglasses, tiffany jewelry, air jordan pas cher, jordan shoes, michael kors, nike roshe run, louis vuitton outlet

ninest123 said...

nike free run uk, michael kors, burberry outlet online, michael kors, hollister pas cher, coach outlet, ugg boots, ugg boots, nike air max, lacoste pas cher, abercrombie and fitch, converse pas cher, north face, kate spade handbags, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, nike air max, tn pas cher, ray ban pas cher, north face, burberry, mulberry, michael kors outlet, lululemon, hermes, timberland, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors, air force, replica handbags, new balance pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, true religion outlet, hollister, michael kors outlet, nike blazer, coach purses, nike roshe, nike air max, hogan, sac guess, true religion jeans, coach outlet, ray ban uk, michael kors outlet, michael kors

ninest123 said...

north face outlet, wedding dresses, longchamp, new balance, converse, gucci, hollister, chi flat iron, ghd, soccer shoes, ferragamo shoes, baseball bats, vans shoes, valentino shoes, abercrombie and fitch, mac cosmetics, herve leger, bottega veneta, louboutin, north face outlet, nike trainers, asics running shoes, p90x workout, nike air max, birkin bag, jimmy choo shoes, nfl jerseys, vans, hollister, timberland boots, babyliss, hollister, ralph lauren, lancel, celine handbags, converse outlet, soccer jerseys, beats by dre, nike air max, insanity workout, mcm handbags, reebok shoes, ray ban, nike huarache, mont blanc, instyler, oakley, lululemon, iphone cases, nike roshe

ninest123 said...

doudoune canada goose, bottes ugg, pandora charms, juicy couture outlet, louis vuitton, canada goose outlet, louis vuitton, swarovski, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, canada goose, pandora jewelry, coach outlet, pandora jewelry, marc jacobs, karen millen, replica watches, moncler, canada goose, moncler, moncler, ugg pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, ugg,uggs,uggs canada, sac louis vuitton pas cher, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, links of london, ugg boots uk, hollister, canada goose outlet, moncler, canada goose uk, juicy couture outlet, moncler outlet, toms shoes, thomas sabo, moncler, swarovski crystal, pandora charms, louis vuitton, moncler

Aya Nabil said...

I blog frequently and I really appreciate your information. This great article has truly peaked my interest.
http://el-tamimi.com/
http://el-tamimi.com/legal-consultants/
http://el-tamimi.com/divorce-lawyer/
http://el-tamimi.com/best-lawyer/
http://el-tamimi.com/lawyer-number/

Esraa Abbas said...

http://caravank.com/factory/
http://caravank.com/for-sale-in-riyadh/
http://caravank.com/withdrawn-for-sale/
http://caravank.com/withdrawal-rooms/
http://caravank.com/us-for-sale/
http://caravank.com/car-caravan/
http://caravank.com/for-sale-in-jeddah/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...