Followers

Monday, January 9, 2012

"SEGMEN : REVIEW 3 BLOGGER TERHEBAT "

Assalammualaikum semua...^_^


Apa khabar semuanya? Fida harap korang semua sihat-sihat belaka ye...pagi ni Fida nak join lagi satu segmen....sebab tadi time blogwalking terjumpa segmen ni...terus eksaited...rugi tau kalau korang tak join sekali...jom lah kita meramaikan ahli...^_^

Klik je banner kat bawah ni kalau korang nak join tau...^_^



Antara syarat-syarat segmen ni yang korang perlu titik beratkan ialah :

1) tulis entry bertajuk "SEGMEN : REVIEW 3 BLOGGER TERHEBAT " => OK, Done!

2) letak header blog Underskema ni sebagai banner . dengan linknya sekali => OK, Done!

3) pilih 3 Orang Blogger dan cerita serba sedikit tentang mereka .  => Korang scroll kursor korang ke bawah lagi kalau nak tau siapa 3 blogger pilihan hati Fida yang memang Fida xkan miss sekalipun untuk baca entry diorang walaupun Fida tak komen sesuatu entry tu...^_^

4) letakkan link di ruangan komen jika sudah selesai publishkan entry tersebut . => settle je entry ni Fida tulis dan post kan...Fida terus buat ok?...^_^

5) pastikan orang yang korang ceritakan tuu tahu tentang entry korang tu . =>Fida akan hantar link segmen ni kat komen dalam blog blogger pilihan Fida nanti...:)

6) buat muka comel dan katakan" fuuuhh , dah siap pun entry ni. wkwkwk" => hehehe memang suka pun kalau buat muka comel-comel ni (walau pada dasarnya takdelah comel mana pun...^_^)


Haaaa....selain tu, korang akan dapat banyak faedah kalau korang join segmen ni...korang nak tau tak apa faedahnya? haaa jeng jeng jeng....


1) seorang blogger yang menyertai segmen ini akan dipilih untuk Entry Special yang bertajuk "The Most Inspirational Blogger In January" . pemenang dipilih berdasarkan beberapa aspek .
a) kekemasan blog
b) jalan cerita
c) faedah untuk pembaca blog
d) yang tak terpilih tu jangan buat muka tembok seribu , fyna akan promosi juga le. tapi tak seGrand-grand number satu tu :)
e) tambah bilangan follower , jumlah review blog meningkat insyaAllah .

Kalau korang ada masalah, jangan segan silu tanya pada Fyna ye...^_^ ? 
ok berbalik kepada syarat yang ke-3 segmen ni...hrmmm siapa ye yang Fida nak pilih? ^_^ Fida akan pilih berdasarkan blog yang paling melekat dan dekat di hati Fida k...^_^

BlOG PERTAMA

atau lebih dikenali sebagai Lyssa. Adik Lyssa ni baru berusia 20 tahun....anak jati Perak tau...sama macam Fida jugak...tapi adik Lyssa dah menetap kat Penang....kecil molek je orangnya...comel sangat...korang tak caye ke? kalau tak caye pergi klik link adik lyssa ni dan tengok sendiri...pada pandangan Fida adik Lyssa ni sangat berbakat dalam penulisan. Terdapat banyak tutorial berguna yang sering dikongsikan oleh adik Lyssa untuk tatapan semua pembaca setia blog beliau. Tutorial yang disajikan adalah sangat-sangat mudah difahami dan boleh diikuti semudah ABC...Fida cakap macam ni sebab Fida edit blog Fida ni pun dengan semua tutorial adik Lyssa ni kebayakannya lah...^_^ Lagipun adik Lyssa kita ni tak sombong tau...kalau dia sombong korang rasa agak-agak dia nak buat tak segala bagai tutorial tu? haaa kalau fikir dari segi logik lah kan...^_^ adik Lyssa ni tak kedekut ilmu...:)

 BLOG KEDUA
http://www.aizulmarcello.com/

siapa yang tak kenal dengan brother Aizul ni kan? kalau dulu abang Aizul ni bergelar seorang pelajar tapi sekarang beliau boleh berbangga sebab dalam usia yang cukup muda beliau sudah bergelah manager...hehehe betul ke ye? apa orang kata tu? Boss...wahhh hebat kan? siapa yang tak nak jadi boss betul tak? tapi rezeki pada abang Aizul...tahniah bro. sebab dah ada studio sendiri yang memang tak asing lagi dalam dunia photography ni... "eyestudio photography"..^_^ Blog abang Aizul ni memang hari-hari Fida terjah...tapi kalau bab komen tu memang susah...hahaha macam biasalah takut tu masih ada...yelah blogger femes kan...^_^  mesti ramai yang dah komen....so Fida tengok je lah...kalau nak tau...pertama kali Fida kenal blog ni adalah dengan blog abang Aizul kita ni lah...sejak dari tu Fida terus mengikuti setiap entry beliau...senyum, ketawa, sebak pun ada....dan macam ada satu semangat nak jadi macam beliau...dengan semangat yang berkobar-kobar Fida pun buka la akaun blog ni...yang korang tengah baca ni...dapat je buat blog...orang pertama yang Fida follow adalah abang Aizul...hehehe kiranya...abang Aizul ni sumber inspirasi lah kan?...^_^ how sweet...kikiki

BLOG KETIGA
http://kupukupukecik.blogspot.com/

yang ni pun kompem korang mesti kenal punya...^_^ sape lagi kalau bukan cik yuyu zulaikha kita...:) yang sama-sama comel macam adik Lyssa kita tadi...^_^ Fida sangat suka dengan olahan penceritaan adik yuyu ni...memang selalu menarik perhatian sesiapa sahaja yang membaca...kadang-kadang tu tersenyum sorang bila baca hasil tulisan dan luahan adik comel ni...^_^ adik yuyu ni unik sebab kita boleh panggil dia J.Lo Zulaikha atau bidadari...hehehe dan Fida sangat-sangat suka akan kata-kata yuyu yang setiap kali entry dia kalau ada gambar yang dia lukis sendiri mesti ada ayat ni : "p/s : lukisan huduh tak bermaksud tuannya pun huduh." dah jadi macam tagline pulak rasa...tiap kali baca mesti nak gelak...happy je kalau masuk blog yuyu ni...^_^ tapi macam biasalah...susahnya nak tinggalkan komen...maaf ye yuyu...kalau nak tinggalkan komen kat blogger femes ni memang agak segan sikit lah...tapi baca tetap baca...gelak tetap gelak...^_^


^_^ " fuuuhh , dah siap pun entry ni. wkwkwk"^_^



oklah korang...sampai sini je lah kot pandangan fida tentang blogger pilihan hati fida...tak nak merepek bagai dah...hehehe kalau boleh memang nak tulis semua blogger tapi terpaksa pilih tiga je....dah nama pon syarat kan? nak tak nak kena ikut...tapi korang jangan risau blog korang pun memang Fida terjah jugak...^_^ semuanya best & cute jugak...^_^ heart you ollss lah...:)



TARIKH TUTUP : 30 JANUARI 2012

nota buku lima dari Fyna : #Marilah kita sama sama mengunjungi dan support blogger di Malaysia ini :)




s a y o n a r a !!!

7 comments:

Baheera Collections said...

BLOG YANG KE 3 TU BLOG YUYU...COMEY KAN
JEMPUT DTG SINI
MAXI SKIRT, PALAZO PANTS, INNER NECK ALA MAYSAA...ALL UNDER RM40

Syazfida Afzan said...

@Baheera Collections : yup...yuyu...memang comel pun...suka penulisan dia...segar...^_^ ok jom ^_^

Cik Lia Lomi said...

semoga dapat menjadi "The Most Inspirational Blogger In January".
:D

Nurul Nabilah Zakaria said...

heyy ya.
nice blog and nice comment.
done follow u :)

Shafina Sofian said...
This comment has been removed by the author.
Shafina Sofian said...

Terima kasih sudi join . BTW , fyna suka jugak yang number dua tu . beliau handsome tuu :) hihi

Syazfida Afzan said...

@Cik Lia Lomi : terima kasih ye lia...^_^ salam kenal ye...:)

@Nurul Nabilah Zakaria : tq so much dear...^_^

@Shafina Sofian : sama-sama fyna...^_^ yup memang handsome pun...apa orang kata tu..ada pakej lah...^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...