Followers

Thursday, January 5, 2012

Ampunkan Fida yang naif ni...:'(

Assalammualaikum semua...^_^

Fida nak cerita masa mula-mula Fida mendekati dunia blog ni....^_^ malu pun ada ni...tapi kena buat pengakuan jugak...hehehe sangat-sangat menyesal dengan tindakan terburu-buru zaman dolu kala...harap maaf ye kepada semuanya...ampunkanlah Fida yang serba tidak tahu apa langsung tentang blog ni masa dolu kala tu ye...:(

ok mula-mula Fida kenal dunia blog ni dari kawan baik Fida, Ummi Nadia...haa ni lah Ummi..time ni dia kawen...tu lah suami dia...Syamir...^_^ dah ada anak sorang pun...^_^


dia ni sepupu pada seorang blogger ni nama blog dia ' Janji ku, Janji mu ' ....Ummi ni takde blog pun...tapi dia ni memang suka baca blog orang sebab dia kata banyak info yang kita boleh dapat...so dari situ lah Fida mula nak menjinakkan diri ke dalam arena Blog Malaysia...hahaha ayat nak gempak jugak...tak kisah lah kan...^_^

Maka pada tanggal 2 November 2010 jam 2.35 petang keluarlah satu entry yang tah hape-hape je..nak gelak pon ada...hahaha konon-konon nak memperkenalkan diri lah....padahal entah ada ke tidak orang baca...macam takde je...and Fida rasa memang takde pon...huhuhu

lepas tu lah Fida update tapi macam tak berapa nak update...idea kosong...blurr giler...tak tau nak buat apa dengan blog nih...siyesly memang ZERO-KOSONG pasal blog nih...sebab terfikir jugak...aku dok tulis bagai tapi ada ke orang baca? komen satu pun takde...huhuhu sedih weiii....penat-penat tulis kan...tapi takde sape pon yang sudi meluangkan masa emas dorang tuh untuk baca apa yang Fida tulis atau luahkan dalam blog ni....

so amik keputusan stop sekejap...just on-off macam tu je lah...macam chips more...kejap ada kejap takde...:( sampailah Fida jumpa blog adik Lyssa dalam Majalah Remaja....time nilah baru nak kenal dunia blog nih...malunya lah rase sebab buat blog tapi takut nak tengok blog orang lain & yang paling penting takut nak komen...hahaha kelakar kan? tapi itulah kenyataan...Fida akui sampai sekarang pun fida takut nak komen kat entry bloggers femes ni....takut ayat tunggang langgang...takut tersilap kata...susah kan?



then lepas tu...adoyaiii...yang ni lah sebab utama Fida tulis entry kali ni....:(
-
-
-
-
-

 pic credit to Google


-
-
-
-
-
First sekali Fida nak mintak maaf pada......susahnya nak cakap nih...:( tapi kena cakap jugak kan? Fida nak mintak maaf pada Abang Ben sebab zaman dolu kala Fida ni jenis approve je sape-sape pon yang add Fida dalam Facebook....tak tengok dah sape orang tu...so Fida pun ter'approve' la Abang Ben...seriously Fida memang tak tahu langsung sapa Abang Ben ni time tu...





then sampai satu masa tu Fida kononnya nak kawan dengan orang yang Fida kenal je...sebab banyak sangat chat yang keluar dari orang yang Fida tak kenal...kalau dari Malaysia je takpe lah jugak...tapi ni dari Indonesia lah, dari Turki lah...huhuhu banyak lagi....Turki tu tak tahan tu...mana lah Fida paham apa yang diorang cakap...hahahaha

then Fida ambik keputusan untuk review balik senarai friend list Fida dalam facebook nih...nak remove friends yang fida memang tak kenal langsung....then Fida ter'REMOVE' Abang Ben sekali....adoyaiii...mintak ampun ye Abang Ben....sebab time ni Fida takde blog lagi rasanya...dan memang tak pernah jelajah blog orang femes ni...sorry sangat-sangat ye...:(

dan bukan Abang Ben je yang kena...sepupu Ummi pun sama...maaf ye dik...akak ter'remove' adik jugak...dan ramai lagi...sampai ada yang hantar PM kat Fida tanya kenapa remove dorang...maaf ye semua...kalau lah korang baca entry Fida ni...fida mintak ampun mintak maaf ye semuanya...Fida tak sengaja...hanya mahu mengelakkan dari orang-orang asing yang sangat-sangat merimaskan....Fida hanya approve kalau orang tu dari kampung Fida, POLISAS, kerja kat JPM ni je kot rasanya time tu....

Tapi sekarang ni Fida dah tak nak jadi macam tu...apa guna buat Facebook tapi tak nak berkawan tol tak? so dengan rendah diri dan dengan rasa malu sesangat ni fida nak mintak maaf lagi sekali ye kepada semua yang berkenaan...sekarang ni memang fida approve semua yang add fida tak kiralah bangsa apa sekalipun...negara mana pun....sebab Fida jarang online Facebook....line kat ofis ni kena block...time rehat boleh la...tu pun kalau sempat...^_^ maaf ye kalau lambat approve korang...:)

lega sesangat rasa sebab dah mintak maaf pada semua...^_^ harap korang maafkan fida yang sangat naif ni ye...:( janji tak buat lagi...(sambil angkat tangan macam nak berikrar...^_^)



Pic credit to AlaCanggung.com



p/s * : harap ada yang sudi komen dan memafkan hamba yang terkhilaf suatu masa dulu...ampun pak!...:'(




s a y o n a r a !!!

13 comments:

nurmujahidah said...

alahai,, sweet nye,, kih3,, t muja pun nk add kak fida,, add cept2 tau :D

Syazfida Afzan said...

hehe add la ye...akak approve nanti...kompom...^_^ malu dekat abang ben je ni...hehehe jahat giler kot akak dulu...:(

syahnaz said...

waw.. ade pulak entry pasal kite.. * blushing2* kak ya mmg suke sgt bace belog org.. habis semua belog artis smpi sepupu papat die,die tahu okeh.. akk,cube suruh die buat belog pulak... hahaa..

Lizzie Yasmin said...

jela betul mintak maaf tue. hehehe...

Aku plak speses tak suka approve dlm FB, ramai blogger add tapi tak approve. Sbb nya simple. Takat baca blog aku sekali terus add dkt Fb dan lepas tue tak der communication between u n me. Aku mmg tak nak semak kan Wall. Tapi kalau ada communication between u n me, why not to be fwen.

Syazfida Afzan said...

@syahnaz : hehehe sori tau dulu akak ter'remove'....dia tu facebook pon liat nak buat...macam mane nak buat blog...hehehe lagi dah ada anak ni...kikiki

@Lizzie Yasmin : hehehe memang betul tu...tapi abang ben ni dulu ade gak tegur2...hahaha tapi Fida buat xtau sebab xkenal...adoyaiii sombong betul dulu...hehehe xmo sombong2 dah...hehehe nak jadi macam kata Bob AF2 tu...'mesraaaaaaa' hehehehe

syahnaz said...

fb tu laki die xbg.. hahaaa.. belog tu nanti laa kot.. die ckp xde idea lagik.. tggu la anak die pakai gaun keluar dulu.. *adik hafiy*

Syazfida Afzan said...

@syahnaz : hahaha tu memang dah...syamir xsuke...kikiki mane bley hafiy pakai gaun la...boboi tu...hehehe ala tomei tomei...^_^

syahnaz said...

bukan hafiy pakai.. adik hafiy nanti la kak.. hihii

Syazfida Afzan said...

@syahnaz : hahaha akak ni baca laju sangat lah ni...hehehe malunye...:)

syahnaz said...

slow2 kak.. xpegi mane2 pon tulisan tuh

Syazfida Afzan said...

@syahnaz : hehehe dik...tau x macam mane nak tag dalam komen ni? hahaha akak tak tau la dik...men suke2 je taip cmtu...^_^

syahnaz said...

@syazfida afzan.. hahaa.. sy pon xtahu kak.. hihii.. akak tahu nanti gtau saya ok.. hihii

Syazfida Afzan said...

@syahnaz : hehehe beres...nanti akak bgtau k...^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...